Asylansøgere siger undskyld

Flere mandlige asylansøgere beklagede på et møde med lokalpolitiet i Thisted, at flere danske kvinder har følt sig forulempet i nattelivet. Det skriver Berlingske.

Det var på et møde mellem asylansøgerne i teltlejren i Thisted og lokalpolitiet i Thisted, at flere mandlige asylansøgere sagde undskyld, fordi flere danske kvinder har følt sig forulempet i nattelivet i Thisted. 

- Vi snakkede selvfølgelig om, hvordan man tiltaler piger, hvordan et nej er et nej, og at man skal respektere kvinder i Danmark. Det vidste mange af dem jo godt, og de fleste er kede af, at der har været de her problemer, siger Anders Brolev, der er leder af Thisted Beredskabs Asylcenter til Berlingske. 

Anders Brolev fortæller til avisen, at en lokal betjent orienterede beboerne om den danske lovgivning helt grundlæggende, men også om hvordan man skal opføre sig i nattelivet.

- De tog det alvorligt. De lyttede og forstod, og efterfølgende rejste flere af dem sig op og sagde undskyld. De sagde, at de er meget taknemmelige for det, de får her, og at de er rigtig kede af, at der er nogle få, der ødelægger det for så mange, siger Anders Brolev til Berlingske. 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.