Sygeplejestrejken er aflyst i Silkeborg

Det gør ondt ikke at kunne tage konflikten via en strejke, lyder det fra sygeplejerskerne i Silkeborg.

Samlet StrejkeSilkeborg

Fra midnat skulle store dele af sygeplejerskerne i Silkeborg Kommune gå i strejke, men sent fredag aften blev Silkeborg fritaget for konflikt.

Det skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

Silkeborg Kommune har efter forhandlinger med Dansk Sygeplejeråd i Kreds Midtjylland besluttet at aflyse strejken.

Årsagen er, at det ikke er muligt at stille et nødberedskab, der kan løse opgaverne fyldestgørende, da dagligdagens bemanding er afhængig af vikarer. Vikarer, der ikke kan tage arbejde under en konflikt.

- Det viser, at den danske model ikke fungerer for sygeplejersker, siger fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Silkeborg Kommune. 

- Vi kan ikke få lov til at give udtryk for vores utilfredshed på nogen måde. Vi har med mennesker at gøre, det er ikke en produktion, vi bare kan gå fra. Derfor viser det her, at der er behov for os. Det viser at kompleksiteten i vores opgaver er så stor, at der ikke er andre, der kan udføre dem. Og dermed viser det også, at opgaverne netop er så store, at vi burde få en bedre løn, lyder det fra tillidsrepræsentanten. 

- Det gør ondt

Kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråds midtjyske afdeling, Hanne Holst Long, ærgrer sig også. 

- Det gør ondt, at vi ikke kan bruge vores eneste kampvåben, som er at varsle konflikt. Når det ikke kan lade sig gøre at strejke alligevel, fordi opgaverne er så livsvigtige, så føler man sig fastlåst i et system, hvor man ikke kan gøre til eller fra. 

- Men vi stopper ikke her. Jeg synes stadig, der ligger en stor opgave i at få råbt politikerne i Silkeborg op. Så vi er absolut ikke færdige med at kæmpe, selvom Silkeborg ikke er i konflikt, siger Hanne Holst Long. 

Sundhedschef: En god udgang for vores borgere

Sundhed- og omsorgschef i Silkeborg Kommune, Steffen Bruun, fortæller til TV MIDTVEST, at det ikke ville give meget mening at gå i nødberedskab. 

- Vi kunne godt finde et nødberedskab, men det ville være lige så mange mennesker, som den normale arbejdsstyrke. Og hvad er effekten af en strejke så? Det skal jo have en betydning. 

- Jeg ser det her som en god udgang for vores borgere, så de ikke får skåret i deres nødvendige hjemmesige, siger Steffen Bruun. 

Der var i alt udtaget 98 sygeplejersker i Silkeborg Kommune til strejke. De kan nu fortsætte med at arbejde.