Supersygehuset i ny økonomisk ballade

Et nyt regnestykke truer med at sætte byggeriet af supersygehuset ved Gødstrup på stand-by.

Det kommende supersygehus ved Gødstrup koster 3,15 mia. kr. at bygge. Men nu kan en ekstrapris på 70 mio. kr. til sygehusets skellet betyde forsinkelser i byggeriet - eller forringelser i slutproduktet.

Den nyhed spreder harme hos regionrådspolitikerne.

- Jeg er bestyrtet over det. Det er simpelthen uacceptabelt, lyder det i dag fra Bent Hansen, der er regionrådsformand i Region Midtjylland.

I udbudsmaterialet var der lagt op til en pris på 174 millioner kroner for sygehusets skellet - det såkaldte råhus. Udbudsrunden sluttede med tre indkomne bud. Det laveste af dem med et budget på 244 millioner.

CuraVita, der er totalrådgiver på projektet, peger på et ændret marked og højere betonpriser som en del af forklaringen - og mener altså ikke selv, at de har regnet forkert eller begået fejl.

Nu er spørgsmålet, hvad ekstraudgiften får af konsekvenser.

- Der er to muligheder. Den ene er, at man går det igennem og får det barberet ned, og det andet er, at man simpelthen skal igennem et nyt udbud, forklarer Bent Hansen.

En ny udbudsrunde vil betyde forsinkelser på op til tre måneder. Bent Hansen ønskede i dag ikke at svare på, om regnefejlen får konsekvenser for samarbejdet med CuraVita.

Om 14 dage ligger det fast, om Region Midtjylland sætter en ny udbudsrunde i gang.

 

Se med i vores udsendelse kl. 19:30, når vi ser nærmere på regnestykket. Indslaget kan du efterfølgende også se her:

02:19 Luk video