Supersygehus i økonomisk krise

Den økonomiske krise for det kommende supersygehus i Gødstrup fortsætter. Nu er det kommet til nedskæringer i antallet af intensive senge.

Midt- og vestjyderne kan fortsat se frem til et langt dårligere supersygehus i Gødstrup. Formanden for Region Midtjylland Bent Hansen (S), der også er formand for Danske Regioner, varsler nedgang i antallet af intensivsenge og senge til kræftpatienter, hvis budgetterne skal overholdes. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I Region Midtjylland mangler der nu 225 mio. kroner til byggeriet.

- Vi vil være nødt til at skære på antallet af intensive senge og antallet af senge til kræftpatienter. Det er helt umuligt at forestille sig, at vi kan skære på så ømme funktioner, men det er konsekvensen, siger Bent Hansen, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han forventer lignende problemer i de fire andre regioner, når deres byggerier skrider frem.

- Jeg vil kæmpe fra hus til hus for at bevare intensiv og de andre faciliteter i byggeplanerne, og vores krav er meget ydmygt, for vi vil bare have budgetterne reguleret, i samme takt som byggepriserne stiger, siger Bent Hansen.

Han mødes fredag med sundhedsminister Nick Hækkerup (S) for at diskutere sagen. Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) afviser kritikken fra regionerne.