Supersygehus i Gødstrup

Stik mod forventning, er regeringens ekspertudvalg klar til at anbefale nye sygehuse i blandt andet Gødstrup.

I følge DR Nyheder lægger regeringens ekspertudvalg op til, at der skal bygges nye sygehuse i Hillerød, Aalborg og Gødstrup. Det fremgår af et endnu ikke afsendt brev til regionerne, som DR Nyheder har fået indsigt i.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen forventes at præsentere ekspertudvalgets anbefalinger i forbindelse med sin åbningstale tirsdag den 6. oktober. Og dagen efter vil sundhedsminister Jacob Axel Nielsen holde pressemøde om de nye super-sygehuse, som skal være under vejs.

Regionsrådsformand Bent Hansen siger til TV/MIDT-VEST, at han glæder sig over anbefalingerne fra ekspertudvalget, det såkaldte Erik Juhl-udvalg:

- Jeg kan kun være tilfreds med, at det store flertal i regionsrådet, som ønsker at bygge udenfor Herning, nu har fået lydhørhed i regeringen og det rådgivende udvalg. Så hvis det er korrekt, hvad DR oplyser, så kan regionsrådet og jeg kun være tilfreds. 

I Dansk Folkeparti er man i følge DR Nyheder også tilfreds med anbefalingerne om at bygge nyt - men man vil holde regeringen fast på, at man ikke fuldstændig skal lukke sygehuse i randområder, når de nye sygehuse er klar.

- Når man laver de her sygehuse, skal man sørge for at sikre hele landet i forhold til en ordentlig sygehusbetjening, siger Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand for Dansk Folkeparti, til DR.