Stadig håb for sygehus i Holstebro

Dansk Folkeparti holder fast på, at der skal sikres tryghed for borgerne i yderområderne.

Selv om regeringen nu tilsyneladende satser på et nyt stor-sygehus i Gødstrup ved Herning, er det langt fra sikkert, at det betyder lukning af Holstebro Sygehus.

Regeringens faste støtter i Dansk Folkeparti insisterer stadig på, at borgerne i områder som Thyholm og Thyborøn skal kunne føle sig trygge.

- Vi skal ikke have sygehuse, der ligger halvanden time fra borgerne. Vi skal sikre tryghed for alle, siger partiets sundhedsordfører Liselott Blixt.

Om det så betyder, at der stadig skal være et sygehus i Holstebro, svarer hun ikke direkte på. Hun siger, at partiets finansordfører Kristian Thulesen Dahl nu skal forhandle om det med statsministeren. Men hun understreger, at der ikke er ændret på partiets holdninger.

Satellit-afdeling

Oplysningerne om, at regeringens ekspertudvalg nu anbefaler et sygehus i Gødstrup, stammer fra DR Nyheder, som fortæller, at statsminister Lars Løkke Rasmussen vil præsentere nyheden i sin åbningstale i Folketinget.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere i TV/Midt-Vest antydet, at man kan bevare en akut-funktion i Holstebro - som en slags satellit til akut-afdelingen i Herning.

 Interview med sundhedsordfører Liselott Blixt, DF:

 

Se også: Lunken reaktion på Løkkes udspil


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.