Supersygehuset

Regionsrådsformand om sygehus-forsinkelse: - Det er stærkt utilfredsstillende

Anders Kühnau (S) noterer sig, at hospitalsledelsen taler med store bogstaver overfor entreprenørerne.

3:20
Hospitalsledelsen overvejer nu at smide byggerådgivere på porten. Flere entreprenører står til en bod.

Det er et stort problem, at vi igen nu ser forsinkelser med sygehusbyggeriet i Gødstrup. 

Sådan lyder det fra regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), efter det i dag er kommet frem, at bygherren Hospitalsenheden Vest endnu engang må udskyde åbningen af sygehuset. 

- Det er stærkt utilfredsstillende, at vi ikke kan få de entreprenører, der er ude på byggepladsen til at levere de timer og det arbejde, der skal til, for at vi kan blive færdige med byggeriet, siger regionsrådsformanden.

Indtil i dag var planen, at sygehuset kunne åbne for de første patienter i slutningen af marts 2021. Men nu bliver det tidligst i sommeren 2021.

Tør ikke spå om dato

Den præcise åbningsdag er dog endnu ukendt, og regionsrådsformand Anders Kühnau kan hellere ikke komme nærmere ind på en dato.

- Jeg tør ikke spå om noget i så kompliceret et byggeri. Vores hospitalsledelse gør, alt hvad de kan i den her sag, siger han.

- Jeg noterer mig, at de taler med meget store bogstaver overfor de entreprenører, der er på byggepladsen.

Forsinkelsen skyldes ifølge Region Midtjylland, at entreprenørerne ikke kan holde tidsplanen om at aflevere nøglerne til det nye byggeri i september 2020. Nu er overdragelsen af byggeriet udskudt til januar 2021. 

Flytningen vil tage omkring seks måneder, før patienterne endelig kan komme indenfor på sygehuset.

Kan få konsekvenser

Det har været et problem i flere år, at entreprenørerne ikke kan ligge de timer, som skal til for at få byggeriet færdigt, lyder det fra Anders Kühnau.

- Det er, selvom man bruger dagbøger, laver voldgiftsager og bruger mange flere ressourcer på også at sætte vores egne folk ud på byggepladsen, siger han.

Det er i sidste ende ledelsen i Hospitalsenheden Vest, der som bygherre skal afgøre, om forsinkelsen skal få konsekvenser for rådgivningsvirksomhederne og entreprenørerne på byggepladsen. 

- Jeg ved, de er i nogle overvejelser i forhold til rådgiversiden, som selvfølgelig også har en stor betydning i forhold til byggeriet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau. 

- Hvis det ikke er tilfredsstillende, så må de jo tage de konsekvenser, der skal til.

Åbningsdagen for sygehuset i Gødstrup har været udskudt gang på gang, ligesom budgettet gentagende gange er blevet overskredet - hvilket også har gjort, at byggeriet har fået én etage mindre og færre sengepladser end planlagt.