Patient og pårørende oplever presset personale på Gødstrup: - Vi frygter fejl

Jan Juul Fischers kæreste har været indlagt på Gødstrup i fire uger, og det er et presset personale udover det sædvanlige, de to oplever. Derfor skaber meldingen om mulige fyringer stor bekymring.

2:29
Personalet på Gødstrup er stresset og presset udover det sædvanlige. Det er den oplevelse Jan Juul Fischer, hvis kæreste lige nu er indlagt - står med.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Hver dag de sidste fire uger har Jan Juul Fischer taget turen til Regionhospitalet Gødstrup for at besøge sin kæreste, der er indlagt, og hver dag er det altid med en klump i halsen.

- Der er altid en uro i maven, i forhold til hvordan hun har det derinde. Det er virkelig en hård omgang, fortæller han.

Uroen er opstået af de oplevelser han og hans kæreste har fået af personalet. For det er et presset sundhedspersonale, der prøver at løbe endnu hurtigere og stadig ikke kan nå det hele, der har mødt dem.

- Sygeplejerskerne og lægerne er fantastiske, og de yder alt, hvad de kan. Det er arbejdsforholdene og arbejdsopgaverne der ikke hænger sammen med det antal, de er på arbejde, understreger Jan Juul Fischer.

Frygter fyringer

Derfor lyder nyheden om, at Regionshospitslet Gødstrups underskud på 50 millioner kroner muligvis kan komme til at betyde afskedigelser meget bekymrende i Jan Juul Fischers ører.

Hospitalsledelsen og afdelingsledelsen har ikke ville udtale sig i dag, men hospitalsdirektør Poul Michaelsen sagde således om den økonomiske situation til TV MIDTVEST søndag.

- Når vi skal finde 50 millioner og 80 procent af vores udgifter er lønudgifter, så kan jeg i sagens natur ikke udelukke, at der kan komme afskedigelser på tale.

Regionen skal på banen 

Men det kan dog se ud til, at der er en hjælpende pose penge på vej til Regionshospitalet i Gødstrup. Tirsdag skal regionsrådet i Region Midtjylland beslutte, om de vil dække noget af underskuddet, og som udgangspunkt er både Socialdemokraterne og Venstre enige om, at der skal gøres noget ved situationen på hospitalet.

Venstres Anders G. Christensen mener, at det er muligt at få rettet op på situationen.

- Vi er kommet med det forslag, at ud af de 50 millioner kroner, der er i underskud, der eftergiver vi de 30 millioner kroner, og så de sidste 20 millioner, dem skal de så afdrage med en forskydelse på 2-3 år. Vi er jo interesseret i at hjælpe Regionshospitalet, så de kommer godt i gang, fortæller han.

Regionsrådsformand Anders Kühnau er også opmærksom på problematikken fortalte han til TV MIDTEVST søndag.

- Hospitalerne bliver nødt til indenfor deres budgetter at løse de udfordringer, de har. Men situationen i Gødstrup er helt særlig, fordi de også er flyttet ind i et nyt hospital og har særligt store udfordringer med rekruttering og fastholdelse i den her periode, siger Anders Kühnau.

Derfor tænker jeg også, at de har brug for en hjælpende hånd, uddyber han.

Frygter travlheden skaber fejl 

Men for Jan Juul Fischer er situationen med personalemangel og svære arbejdsforhold en daglige mavepine. Han føler sig nødsaget til selv at være ekstra opmærksom på behandlingen og håndteringen af sin indlagte kæreste, og hans observationer noterer han på sin telefon.

- Travlheden er jo absolut et symptom på, at der er risiko for fejl. Det ved man jo sker, og det er den frygt, vi lever i, og som vi har været i i fire uger nu, på trods af at personalet gør deres aller bedste, fortæller han.