Millioner spildt på sygehusplaner

Det har kostet skatteyderne cirka 25 millioner kroner, at Region Midtjylland planlagte sygehusbyggeri, der var dyrere, end der var penge til.

Det er byggeriet af et nyt super sygehus i Skejby ved Aarhus, som på nuværende tidspunkt har kostet de mange millioner, uden at byggeriet er kommet i gang.

Byggeriet skulle forlængst have været igang, men rod i økonomien har betydet, at det ikke er sket.

Staten sagde fra

Ifølge dagbladet Politiken ignorerede regionsrådsformand Bent Hansen, Soc. Dem., i flere år sundhedsministeriets instrukser om, at byggeriet af det nye supersygehus højst måtte koste 6,35 milliarder kroner.

Ville bygge for over ni mia.

Regionen planlagde i stedet et byggeri til ni mia. kr. og først for halvandet år siden bøjede Bent Hansen sig for for ministeriets krav. Det betød, at regionen på kort tid skulle barbere 2,5 mia. kroner af budgettet til sygehusprojektet og det skete ved at skære store dele af byggeriet væk.

Dermed var dele af udgifterne til arkitekter og rådgivere spildt, plus der kom nye udgifter til at ændre bl.a. arkitekttegningerne.

Overfor avisen erkender regionsrådsformand Bent Hansen at:

- Det er penge, der selvfølgelig er blevet spildt.

Mener ikke det er misbrug

Han afviser dog, at der er tale om misbrug af skatteydernes penge:

- Vi troede på, vi kunne komme igennem med faglige argumenter, siger han og henviser - ifølge avisen - til, at regionen forgæves forsøgte at overbevise den daværende regering om, at man ikke kunne bygge et moderne supersygehus til seks mia. kroner.