Kun enestuer på Supersygehuset

Det nye Supersygehus kommer til at bestå af enestuer alene. I alt kommer der 500 enestuer på knap 20 kvadratmeter.

Når Supersygehuset i Gødstrup står færdigt, bliver det med enestuer til alle patienter. Det bliver til i alt 500 stuer på knap 20 kvadratmeter.

- Da vi skulle træffe beslutningen, lagde vi stor vægt på, at vi er et sygehus. I forhold til hygiejne og at undgå smittespredning er enestuer langt at foretrække, siger Henning Vestergaard, direktør for Hospitalsenheden Vest til TV MIDTVEST.

Grænseoverskridende at dele værelse

Der er dog også lagt vægt på de mere menneskelige sider, og her brugte Henning Vestergaard en af sine egne oplevelser i beslutningsprocessen.

- Privatliv har også spillet en stor rolle i vores overvejelser. Jeg delte for nyligt hotelværelse med en anden mand til en konference, det var meget grænseoverskridende for mig. Desuden er det i dag ofte svært syge mennesker, der ligger indlagt. De har brug for ro og skal ikke ligge på stuer med en masse larm, forklarer Henning Vestergaard.

Patienter ligger kortere

Desuden gør Henning Vestergaard opmærksom på, at flere patienter i dag ligger i meget kortere tid end tidligere, og derfor ikke på samme måde har behov for at dele stue med andre mennesker.

- Nogle siger, det er nu også så hyggeligt, men liggetiden er i dag under tre dage i gennemsnit. Tidligere var patienterne måske indlagt i 10 dage efter en hofteoperation, men det gør man ikke mere. Så behovet for at ligge sammen med andre mennesker er ikke så stort længere, siger Henning Vestergaard.

En ny kortlægning fra Danske Regioner viser, at alle de nye supersygehuse kun får enestuer.