Holstebro Sygehus lukker før tid

Regionshospitalet i Holstebro lukker allerede i 2017 - halvandet år før tid.

På et møde i næste uge vil Forretningsudvalget i Region Midtjylland med al sandsynlighed beslutte at lukke regionshospitalet i Holstebro allerede i 2017. Det oplyser DR P4 Midt og Vest.

Det var ellers meningen, at sygehuset i Holstebro skulle forblive åbent, indtil alle afdelinger kan flyttes direkte til det nye supersygehus i Gødstrup. Men nu bliver alle afdelinger, der ikke flytter direkte til Gødstrup, i stedet rykket til Herning.

Kun en øjenafdeling og en høreklinik forbliver i Holstebro.

Mangler læger

Det er blandt andet mangel på læger, der får Forretningsudvalget til at lukke sygehuset i Holstebro før tid.

Det bekræfter Anders Kühnau, der sidder i Regionsrådet for Socialdemokraterne og er formand for det rådgivende udvalg på hospitalsområdet, over for DR P4 Midt og Vest. Men patienterne skal ikke frygte for deres behandling.

- Det, der foregår i Holstebro, er selvfølgelig fuldt forsvarligt og på højt kvalitativt niveau. Så det er lykkedes os at rekruttere de læger, der skal til, lyder det fra Anders Kühnau.

Forringet service

Hans Holmsgaard, der er privatpraktiserende læge med praksis i Thyborøn, er dog mere loren ved lukningen.

- Det har ikke nogen betydning for trygheden for mine patienter. Den er sikret med lægehelikopter og lægeambulancen i Lemvig. Men det har meget stor betydning for den service, der bliver ydet mine patienter.

Sådan lyder det fra den praktiserende læge, der henviser til, at pårørende, der ønsker at besøge patienter på sygehuset i Herning, må ud på en timelang dagsrejse, hvis de ikke er i besiddelse af en bil.

Ifølge Anette Toft, der er formand for fællestillidsrepræsentantkollegiet, har medarbejderne på sygehuset i Holstebro forståelse for lukningen.