Herning-entreprenør vinder sygehusordrer

Med få dages mellemrum har Herning-entreprenøren Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP) vundet to kæmpestore ordrer ved de jyske supersygehuse.

I samarbejde med den tyske entreprenørgigant Max Bögl har JFP vundet såvel råhus- og lukningsentreprisen på afsnittet S4 på DNU i Aarhus og betonentreprisen på nordfløjen på DNV Gødstrup. I alt er der tale om kontrakter på knap 460 mio. kroner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Vi er naturligvis både stolte og glade. Det betyder rigtigt meget, siger Jesper Friis Poulsen, adm. direktør hos JFP til Licitation.

På DNU i Aarhus havde JFP/Max Bögl det billigste bud på 247 mio. kroner eller 11 mio. kroner billigere end MT Højgaard. I Gødstrup lød vinderbuddet på 211 mio. kroner, og her var MT Højgaard også en af de slagne konkurrenter.

JFP er kendt med de store sygehusbyggerier, idet virksomheden i dag har råhuskontrakt på et af de øvrige afsnit på DNU. Også her samarbejder virksomheden med Max Bögl.

- Forskellen er, at vores aktuelle tilbud er afgivet i joint venture (økonomisk samarbejde, red.) med Max Bögl. Det giver en række fordele med hensyn til byggestyring, idet vi har mulighed for levere den nødvendige bemanding til byggeledelsen, siger Jesper Friis Poulsen til dagbladet.

Han understreger, at kontrakterne endnu ikke er underskrevet, men at man forventer, at det sker, idet der ikke er taget forbehold i forbindelse med tilbuddene.

Kan påbegynde arbejdet i marts

Projektchef Michael Hyllegaard på DNV Gødstrup oplyser, at tilbuddet fra JFP/Max Bögl ligger nogenlunde som forventet. Der er derfor ikke risiko for, at udbuddet må annulleres, som det var tilfældet for et par måneder siden med råhusentreprisen på sydfløjen.

Han forventer, at der kan skrives kontrakt i januar, og at arbejdet kan gå i gang i marts.

Også projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen på DNU er tilfreds med licitationsresultaterne på S4. Ud over råhus- og lukningsentreprisen er to andre storentrepriser afgjort.

Hustømrerne A/S er med et bud på knap 73 mio. kroner billigst på apteringsentreprisen, mens Wicotec Kirkebjerg A/S er billigst på teknik- og installationsentreprisen med et bud på 130 mio. kroner.