Supersygehuset

Gødstrup-patienter kan nu se frem til fjernsyn på stuerne

Politikerne i Region Midtjylland besluttede tilbage i 2018 at spare fjernsyn på patientstuerne i Gødstrup væk. Nu har et flertal dog alligevel besluttet at bruge penge på det.

2:44
Politikerne i Region Midtjylland besluttede i 2018 at spare fjernsyn til det nye supersygehus væk. Nu har politikerne dog ændret mening.

Først var de der – så var de sparet væk – men nu er de igen prioriteret. Fjernsynene på patientstuerne i Gødstrup.

- Hvis man ikke interesserer sig for at læse eller andre ting, så er det godt, at der kan findes noget adspredelse i form af et fjernsyn, siger Svend Aage Pedersen, der er nyrepatient, og som derfor har brugt utallige timer på sygehuse.

Et flertal i Region Midtjylland er blevet enige om, at patienterne på det kommende supersygehus i Gødstrup alligevel skal have mulighed for at se fjernsyn på stuerne.

- Vi har mange gamle og svage indlagt, som ikke lige har styr på en iPad, og som ikke kan finde ud af, hvordan man bruger de forskellige funktioner. Der er det altså rart at have adgang til en god gammeldags fjernbetjening, hvor man kan zappe rundt, siger Steen Thomsen, der regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

quoteMan kan prioritere at have to skærme på patientstuerne, så man kan se både Bagedysten og Vild Med Dans, eller man kan prioritere at udskifte noget af det gamle udstyr, som læger og sygeplejersker bruger.

Jacob Isøe Klærke, regionsrådsmedlem, SF, Region Midtjylland

Samtlige partier i regionsrådet, på nær Dansk Folkeparti, blev tilbage i 2018 enige om at spare fjernsynene væk, fordi der i forvejen var bevilliget penge til tablets til stuerne. 

Udover Dansk Folkeparti ønsker Venstre og Socialdemokratiet nu også, at fjernsyn skal blive en del af de kommende patientstuer.

- Nu har vi så kigget på det igen og tænkt, at nu tager vi det for de sidste midler, der er i projektet, siger Henrik Gottlieb Hansen, Soc.dem, der er formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Bagedysten og Vild Med Dans

Regionen estimerer, at fjernsynene vil koste tre millioner kroner ud af det samlede budget på 3,15 milliarder. De penge så SF, Alternativet og Liberal Alliance dog hellere, at man brugte andre steder.

quoteDet er med til at give adspredelse - også psykisk - så man ikke hele tiden ligger og tænker på sin sygdom.

Svend Aage Pedersen, nyrepatient, Rødkærsbro

- For mig at se så er det en dobbeltløsning, som er spild af skatteborgernes penge. Man kan prioritere at have to skærme på patientstuerne, så man kan se både Bagedysten og Vild Med Dans, eller man kan prioritere at udskifte noget af det gamle udstyr, som læger og sygeplejersker bruger, siger Jacob Isøe Klærke, der er regionsrådsmedlem for SF.

Patient Svend Aage Pedersen er dog overbevist om, at fjernsynene på de i alt 409 sengestuer er givet godt ud.

- Det er med til at give adspredelse - også psykisk - så man ikke hele tiden ligger og tænker på sin sygdom, siger Svend Aage Pedersen fra Rødkærsbro.

Et flertal i regionens forretningsudvalg er allerede blevet enige om at indkøbe fjernsyn, men den endelige beslutning skal først formelt vedtages i regionsrådssalen.