Gødstrup-sygehus på gyngende grund

Nye geotekniske undersøgelser ved Gødstrup viser, at en stor del af jordbunden er blød. Det betyder, at sygehuset bliver mange millioner kroner dyrere at bygge.

Inden det blev besluttet, at det nye storsygehus skal ligge i Gødstrup, blev der lavet en COWI-rapport. Rapporten var baseret på oplysninger fra Herning Kommune, og konklusionen var, at jordbunden var fin. Men nu er der lavet en ny geoteknisk undersøgelse, og den giver et noget andet billede. Flere steder på byggegrunden står grundvandet mindre end en meter under jordoverfladen, og det betyder, at der skal piloteres og bankes spunsvægge i, før der kan bygges.

- Cirka halvdelen af det område, som vi kan bebygge, er det, vi kan kalde blød bund, forklarer Michael Hyllegaard, der er projektleder for Gødstrup Sygehus.

Resultatet af den nye undersøgelse betyder en ekstraregning på op mod 30 millioner kroner.

- I et stort budget på næsten 3,2 milliarder, der er funderingen selvfølgelig en lille andel i det samlede budget. Når man kører med de store tal, som vi jo gør i det her budget, ja så tager man ikke i første omgang højde for de geotekniske forhold, siger Michael Hyllegaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.