Gødstrup-flertal efter valget

Ifølge Ritzau vil der også være et flertal for et nyt sygehus i Gødstrup i Region Midtjylland efter valget.

Selv om diskussionen om et nyt vestjysk supersygehus fortsat raser, så tyder alt på, at der også efter valget den 17. november vil være et flertal for Gødstrup i det midtjyske regionsråd.

Ifølge en rundringning, som Ritzau har foretaget, vil modstanderne efter valget i bedste fald kunne mønstre 15 til 18 ud af 41 stemmer i regionsrådet efter valget.

Det ændrer dog ikke noget for Dansk Folkepartis Anders Vistesen, som allerede på valgnatten vil kræve en ny afstemning.

- Vi kan godt komme i en situation, hvor vi i hvert fald har et meget stort mindretal, som peger i en anden retning. Og selv om det måske bliver et mindretal på 15-18 stykker, mens resten går imod, så bliver det nemmere for Dansk Folkeparti på landsplan at komme ud med en anden løsning, hvis der er så stor splittelse i regionsrådet siger Anders Vistesen.

Anne V. Kristensen peger på Gødstrup

Ved afstemningen i regionsrådet i 2007 stemte 22 for og tre imod placeringen i Gødstrup - 14 afstod fra at stemme og resten var fraværende. Venstre gik dengang ind for at placere sygehuset i Aulum, men partiets spidskandidat Anne V. Kristensen siger til Ritzau, at hun - og et flertal i Venstres gruppe - nu støtter Gødstrup.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.