Gade bekymret for vestjyderne

Mere modstand til Statsminister Lars Løkke Rasmussen i sagen om lukning af akutbehandling i Holstebro. Fremtrædende partifæller går i clinch med deres leder.

Planerne om at lukke akutsygehuset i Holstebro får nu flere Venstre-politikere til at rynke på panden. Både formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard, og Forsvarsminister Søren Gade er bekymrede over, at vestjyder får op til 90 km til den nærmeste akutbehandling.

- En fødende kvinde skal bestille transport, længe før hun får den første ve. Det er helt uholdbart. Derfor vil vi kæmpe for, at der kommer et akuthospital i Holstebro, siger formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard til Jyllands-Posten.

Gade: Bekymrede borgere

Statsministeren har lovet, at akutbehandlingen i Holstebro først vil lukke, når det nye supersygehus i Gødstrup ved Herning står færdigt. Men Forsvarsminister Søren Gade, der er valgt i Holstebro, er ikke i tvivl om, at situationen er uholdbar for vestjyderne

- Man skal være dum, døv og blind, hvis man ikke kan se, at borgerne i Vestjylland er bekymrede, siger Forsvarministeren til Jyllands-Posten.

Sagen blev torsdag formiddag taget op på et gruppemøde i Venstre.

Her er formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard interviewet efter gruppemødet:

Og her fortæller Søren Gade om de bekymringer, han har:


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.