Supersygehuset

Efter årelange forsinkelser: Her flytter man til Gødstrup

Region Midtjylland er nu klar med en dato for, hvornår Gødstrup står klar efter nye forsinkelser.

Indvielsen af Gødstrup er blevet udskudt igen (arkvifoto).
Indvielsen af Gødstrup er blevet udskudt igen (arkvifoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

31. januar bliver dagen, hvor hospitalet i Gødstrup kan begynde at flytte ind, inden det på et senere tidspunkt slår dørene op.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse

Meldingen om en ny dato kommer efter, at det i begyndelsen af august stod klart, at det store byggeri endnu en gang ville blive forsinket

Nu lyder planen, at hospitalet i Gødstrup, der skal afløse sygehusene i Herning og Holstebro, kan begynde at flytte ind i bygningerne fra 31. januar 2022. 

- Det er et flyttetidspunkt, vi har jagtet nidkært for endeligt at få på plads, og som har taget noget længere tid, end vi havde regnet med. Men nu har vi en flyttedato, vi tror på, udtaler Poul Michaelsen, der er hospitalsdirektør ved Hospitalsenheden Vest, i pressemeddelelsen. 

I praksis betyder det, at langt det fleste behandlinger i Holstebro og Herning ophører henholdsvis 13. februar og 20. marts, når indlagte på de respektive hospitaler bliver overflyttet til Gødstrup. 

- Det bliver nogle intensive uger, hvor der skal flyttes meget gods, forklarer direktøren. 

Efter planen begynder man at flytte udstyr, inden man til sidst vil rykke patienter og indlagte til det nye hospital.

Indtil for nylig var planen, at den første patient skulle blive modtaget i løbet af efteråret 2021, men det er nu endegyldigt skudt til hjørne. 

I stedet satser Region Midtjylland på, at man har en endelig ibrugtagningstilladelse inden udgangen af 2021.

Ramt af flere forsinkelser

Det er langt fra første gang, at det stor sygehus bliver ramt af forsinkelser. 

Byggeriet begyndte i 2012, og sygehuset skulle oprindeligt have taget imod de første patienter i 2017, mens sygehuset som helhed skulle indvies i 2020. 

Fakta: Byggeriets størrelse

Allerede i november 2014 stod det dog klart, at dele af byggeriet blev forsinket, da projektet blev dyrere end forventet og dermed skulle i udbud igen. 

Siden da er projektet blevet ramt af flere forsinkelser. Så sent som i maj stod det klart, at ledelsen ikke turde komme med en dato for åbningen

- Jeg er holdt op med at give garantier, og jeg er ked af det i forhold til vores patienter og personalet, lød det dengang fra Poul Michaelsen, der er hospitalsdirektør ved Hospitalsenheden Vest. 

På et senere tidspunkt vil det nye hospital officielt blive indviet. 

- Det er vi i gang med at planlægge, men vi ønsker ikke at gøre det samtidig med flytningen, understreger direktøren.