DF: Flere penge til supersygehuse

Dansk Folkeparti frygter, at de kommende supersygehuse bygges med for få senge og vil bruge en ekstra milliard. Bent Hansen mener ikke, der er brug for flere sengepladser.

Budgettet til de kommende supersygehuse er for stramt. Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der er klar med en ekstra milliard kroner til de 16 byggerier, skriver Jyllands-Posten.

- Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til, siger partiformanden til avisen.

Han baserer blandt andet sit ønske om flere penge til supersygehusene på besøg på byggepladserne i Gødstrup ved Herning og Det Nye Universitetshospital i Skejby i Aarhus.

DF har tidligere været ude med løfter om en ekstra milliard til supersygehusene, men partiet fremrykker nu ønsket og vil have det ind i forhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner i juni.

Pengene skal hentes ved at udskyde den planlagte lempelse i selskabsskatten, mener DF-formanden.

Sundhedsminister og socialdemokrat Nick Hækkerup ser imidlertid ikke ud til at være særlig medgørlig, da han ifølge Jyllands-Posten kalder DF-forslaget for "populistisk".

Bent Hansen: Hellere flere penge til udstyr

Der er ingen tvivl om, at de kommende supersygehuse er pressede på økonomien, men de er det ikke nødvendigvis på antallet af sengepladser, mener formanden for Danske Regioner, Bent Hansen.

- Der er pres på økonomien, det er jeg meget enig i. At man siger, at der er brug for flere penge er velkomment, men jeg tror, man skal tænke sig om, når man ser på, hvor der er brug for pengene.

- Jeg ville først og fremmest se på, om der er tilstrækkelig med behandlingsrum, behandlingskapacitet og udstyr. Så mange som muligt skal hurtigt muligt igennem på den mest kvalificerede måde, siger Bent Hansen til Ritzau.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.