Corydon: Klart ønske om motorvej

Finansministeren vil nu forhandle om en motorvej mellem Herning og Holstebro - men understreger også, at regeringen ikke bruger penge, som den ikke har.

Den socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon har "et klart ønske" om at bygge en motorvej mellem Holstebro og Herning.

Det skriver han i en mail til Morgenavisen Jyllands-Posten som en reaktion på den kritik, der fulgte i kølvandet på regeringens finanslovsforslag.

I TV/MIDT-VEST har Venstres gruppeformand Kristian Jensen og den socialdemokratiske borgmester Niels Viggo Lynghøj fra Struer udtrykt skuffelse over, at motorvejen ikke er nævnt i forslaget, men Corydon understreger, at han er klar til at indlede forhandlinger om finansieringen.

Vil ikke interviewes

Hverken Corydon eller transportminister Henrik Dam Kristensen vil give Jyllands-Posten et interview om sagen - men Corydon skriver i sin mail, at det er "klart, at motorvejen koster mange penge".

- Det er velkendt, at denne regering ikke bruger penge, som den ikke har, og jeg vil derfor drøfte med Folketingets partier, hvordan vi kan skaffe finansiering til motorvejen mellem Herning og Holstebro, skriver finansministeren.

Han skriver ifølge avisen ikke noget om, hvornår han venter at have finansieringen på plads.

Venstres Kristian Jensen frygter, at motorvejen ikke når at blive klar til åbningen af det nye supersygehus i Gødstrup.