Supersygehuset

Ansatte frustrerede over Gødstrup-byggeri: - Det bekymrer mig

Hospitalspersonalet ved endnu ikke, hvornår de kan rykke ind i de nye lokaler i Gødstrup.

Nikolai Hoffmann-Petersen.
Nikolai Hoffmann-Petersen.

Tidsplanen for sygehusbyggeriet i Gødstrup er endnu engang overskredet, og lige nu er det uvist, hvornår personalet på sygehusene i Holstebro og Herning skal skifte adresse.

quoteDet er ligesom at sætte sig op til juleaften, og så bliver juleaften udskudt.

Nikolai Hoffmann-Petersen, ledende overlæge, Medicinsk Afdeling

- Det er ikke uventet, men det er meget træls. Kunne man i det mindste få en dato, siger Nikolai Hoffmann-Petersen, der er ledende overlæge på Medicinsk Afdeling i Hospitalsenheden Vest.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle hospitalet have været færdigt til, at nøglerne kunne overdrages og indflytningen gå i gang i september 2020.

Nu kan nøglerne først overdrages i januar 2021, og derefter går der yderligere et ukendt antal måneder, før alt er på plads til de første patienter.

Uvisheden om den endelige flyttedag efterlader hospitalspersonalet i et form for vakuum.

- Det, der er det største problem, er, at folk er sat op til det. Det er ligesom at sætte sig op til juleaften, og så bliver juleaften udskudt. Det er svært at holde gejsten oppe, siger Nikolai Hoffmann-Petersen.

Hvem skal betale?

Oven i uvisheden er der også et andet stort spørgsmål, som fylder hos de ansatte. Hvem mon skal betale de ekstra udgifter, der er forbundet med, at byggeriet er forsinket?

quoteJeg håber, man får sat en dato, håndværkerne kan overholde. 

Nikolai Hoffmann-Petersen, ledende overlæge, Medicinsk Afdeling

- Det er frustrerende at tænke på, at ekstraudgifterne, der er ved byggeriet, kan risikere at gå fra driften. Det bekymrer mig, siger Nikolai Hoffmann-Petersen.

På Medicinsk Afdeling håber de på, at der snart kommer en form for vished, for det er ikke til at holde ud ikke at vide, hvornår man skal til at flytte hele sin arbejdsplads - med alt hvad det indebærer.

- Det er en venten på noget, som ikke kommer. Jeg håber, man får sat en dato, håndværkerne kan overholde, siger Nikolai Hoffmann-Petersen.

Det er især opførelsen af akutmodtagelsen, som gør, at tidsplanen er skredet.