Vred vestjysk musiker vil have folk til at tænke sig om

Musikpoeten Esben Munk vil lave musik, der gør en forskel, og han frygter kun, at han måske ikke går langt nok.

En ung, vred mand er dukket op på den danske musikscene.

Hans navn er Esben Munk, og med lidt god vilje kan den 27-årige sanger beskrives som en ung Allan Olsen eller måske C.V. Jørgensen. Han skriver sine egne sange, og målet er altid at rykke noget hos lytterne.

Sammen med sit band har han været en del af den danske musikscene siden sommeren 2018. De har indtil videre udgivet EP'en "Fastsat på land", været på turné med sangerinden Katinka og er blevet spillet på både P3 og P4 som en del af DR's talentudviklingsforløb for nye kunstnere, KarriereKanonen.

Esben Munk skiller sig ud ved at skælde ud, og han er ikke bange for at lyde vred i sine samfundskritiske tekster.

- Jeg har egentlig ikke sat mig for at være vred, men det er bare sådan, det kommer ud. Min egen selvopfattelse er, at jeg er en sangskriver, som prøver at få folk til at spekulere over nogle ting. Jeg prøver at røre mennesker med min musik og mine sange, fortæller han.

Et oprør med det etablerede

Esben Munk bor i Aarhus, men kommer fra den lille by Hjerm mellem Struer og Holstebro. For ham er musikken en vej væk fra ligusterhække og parcelhusidyl.

- Den der slagne gang fra skole til uddannelse til karriere kan jeg godt lide at gøre oprør mod - mod det etablerede. Jeg kan få det helt klistret, når tingene bliver for kedelige eller safe, siger han.

I stedet søger han et andet liv og spekulerer ikke så meget på, om han kan lykkes som musiker. Han føler selv, at han er nødt til at prøve, hvis han skal kunne leve med sig selv.

- Måske bunder det i en bekymring for at se tilbage på et levet liv, hvor man ærgrer sig over, at man ikke prøvede. Jeg er bange for ikke at leve, siger Esben Munk.

Esben Munk arbejder lige nu på et nyt album. Planen er, at det skal udkomme til september.

En vred ung mand fra Hjerm er dukket op på den danske musikscene

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.