Voldsoffer faldt ud af hospitalsseng

Var et uheld på sygehuset en medvirkende årsag til, at et 50-årigt voldsoffer døde? Det skal retten nu afgøre.

Et uheld på Regionshospitalet i Herning har overraskende fået en central rolle i en meget omtalt retssag om dødsvold, der behandles ved retten i Holstebro.

Sagen drejer sig om en 50-årig mand, der sidste år blev overfaldet i sit sommerhus i Handbjerg ved Struer.

To mænd og en kvinde er tiltalt for vold med døden til følge, men forsvarerne mener, at det bør få betydning for rettens afgørelse, at den 50-årige faldt ud af sengen, mens han lå i koma på sygehuset i Herning.

Da den 50-årige blev indlagt efter overfaldet, konstaterede lægerne et kraniebrud og tre brækkede ribben. Men obduktionsrapporten viste senere syv brækkede ribben, et brækket brystben og blødninger i hjernen.

Forsvarerne mener, at faldet fra hospitalssengen kan have været det, der i sidste ende kostede den 50-årige livet - og at de tiltalte dermed ikke kan dømmes for vold med døden til følge.

Anklageren afviser påstanden - for ham er der ingen tvivl om, at den 50-årige døde på grund af det brutale overfald. Der falder dom i sagen på tirsdag i næste uge.

 

To mænd og en kvinde er disse dage på anklagebænken i retten i holstebro. De er anklaget for at have overfaldet den 50-årige Knud Ole Johansen sidste år, der senere døde af sine kvæstelser. Men en fejl på regionshospitalet i Herning kan vise sig at få afgørende betydning for om de tre kan dømmes for at være skyld i at han døde

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.