Vild plan: 900 km cykling og 42,2 km løb for en god sag

Målet er at samle penge ind til borgerforeningen i Humlum.

900 kilometer cykling og 42,2 km løb. Det var, hvad der var på programmet for Kenneth Ørum og Claus Heimose, da de fredag satte kurs mod Svaneke Øl-Marathon – på cykel.

Og det er ikke helt uden grund, at de to motionister fra Humlum kastede sig ud på den ekstra hårde cykeltur. De samler nemlig penge ind til en overbygning mellem Humlums skole og hal.

- Det er første gang, vi gør det her på Bornholm. Men vi synes, at det kunne være en sjov måde at få opmærksomhed på og adskille os fra andre indsamlinger, siger Claus Heimose, der bestyrelsesformand i Humlum Borgerforening. 

Indsamlingen er stablet på benene af Humlums Borgerforening, som regner med at kunne samle 75.000 kr. ind gennem sponsorater. Penge, som altså skal gå til arkitekttegninger og byggelsen af en overbygning på byens skole.

Hårdt, men godt

De to supermotionister fra Humlum satte sig i sadlen kl. 8 fredag morgen, og med følgeskab af en sponsorbil nåede de færgen i Køge kl. 00.30 natten til lørdag.

- Det var en hård tur, som nok har kostet mig halvanden time ekstra på maratonturen i dag, sagde Kenneth Ørum efter at være nået i mål i tiden 4 timer og 45 minutter.

Indsamlingen har fået stor lokal opbakning med støtte fra både erhvervsliv og private.

- Det er helt fantastisk, at byen bakker så meget op. Eksempelvis har private borgere doneret op til 2000 kroner til projektet, siger Claus Heimose. 

Du kan følge de seje humlumboeres tur tilbage til det vestjyske her.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Livsstil.