VIDEO: B&O's nedture gennem årene

B&O lancerede i dag endnu et dårligt regnskab. Her får du et overblik over nogle af nedturene i Struer-virksomheden de seneste fem år.

Et driftsunderskud på 607 millioner kroner var resultatet af det regnskab, B&O lancerede i dag. Selvom der selvfølgelig har været positive regnskaber tidligere, har de seneste knap fem år været turbulente for Struer-virksomheden. Her får du et overblik over nogle af B&O's største nedture.

 

Salg af Automotive, marts 2015:

B&O Automotive stod for lydanlæg til luksusbiler som Audi og BMW, og Automotive-delen stod for cirka 20 procent af B&O's omsætning. Automotive blev solgt for 1,1 milliarder kroner til den amerikanske højtalerproducent Harman International Industries. Salget er en af grundene til, at det seneste regnskab ikke ser endnu sortere ud.

B&O sælger automotive-forretningen fra og fokuserer på kerneforretningen. Salget indbringer i første omgang 1,1 milliard kroner.

 

Stort underskud, oktober 2014:

I oktober sidste år havde B&O et underskud på 132 millioner kroner før SKAT. Se Børsens chefredaktør, Niels Lunde, og adm. direktør, Tue Mantoni, analysere underskuddet. 

Bang & Olufsen kom ud af årets første regnskabskvartal med tæt på en fordobling af underskuddet i forhold til samme periode sidste år:

 

Fjernsynsproduktion flytter fra Struer, juni 2013B&O flytter arbejdspladser fra Struer til Tjekkiet. Søren Løntoft Hansen fra Sydbank mener blandt andet, at flere produktionspladser i fremtiden flyttes fra byen. Se også dagens artikel om netop flytning af produktion

:

TV-produktionen i Struer går snart i sort. I løbet af de næste to år flyttes fjernsynsproduktionen fra Bang & Olufsen i Struer til elektronikvirksomhedens fabrik i Tjekkiet.

 

Skuffende regnskab lukker 125 butikker, januar 2013:

Et underskud på 41 millioner kroner i halvårsregnskabet var medvirkende til, at B&O ville lukke 125 butikker i Europa. Sydbanks aktieanalytiker, Søren Lyngtoft Hansen, kommenterer på tilstanden i virksomheden.

Bang & Olufsen kom ud af årets første regnskabskvartal med tæt på en fordobling af underskuddet i forhold til samme periode sidste år:

 

Underskud på 64 millioner, oktober 2012:

Årets første kvartalsregnskab viste et underskud på 64 millioner - dobbelt så stort som samme periode året før. I januar 2013 fyrede man så igen - denne gang miste 64 medarbejdere i Struer arbejdet.

B&O i Struer gennemførte i dag en ny fyringsrunde. 64 medarbejdere fra hovedkvarteret mistede jobbet

 

100 millioner i minus, januar 2010:

Halvårsregnskabet viste 100 millioner kroner i underskud - i april 2011 fyrede B&O 70 ansatte.