Vestjysk DM-guld: Danmarksmestre i at finde vej

To vestjyder kan for fjerde år i træk kalde sig Danmarksmestre i bilorientering.

Der var grund til store smil, da guldmedaljer og mesterskabskrans for 4. år i træk blev uddelt til Børge Holm (tv) og Jørn Mørup. Foto: Bjarne Andersen

Når Børge Holm og Jørn Mørup kører bil, skal du ikke regne med, at de leder dig ned af en vej, som tvinger dig til at lave en u-vending. 

Makkerparret har i weekenden vundet guld i DM i Bilorientering. Det er fjerde år i træk, at de to kørere ender med guldmedaljer og mesterskabskrans om halsen. 

Bilorientering

Målet er at gennemføre en udstukket rute så tæt på den præcise tid, der er opgivet, som muligt. Den korrekte rute skal også være kørt, og alle færdselsregler skal overholdes undervejs. Ellers giver det strafpoint. Den med færrest strafpoint vinder. 

Danmarksmesterskabet i Bilorientering bliver afgjort på seks afdelinger. Traditionelt har de to jyder, der er fra henholdsvis Thisted og Struer, haft det bedst i de jyske afdelinger, men i år har de vundet fire afdelinger - Alle var på Sjælland. 

- Vi har traditionelt haft det bedst med jyske løb hvor terrænet ofte også er mere udfordrende end på Sjælland, men i år har vi ramt plet i alle de 4 DM tællende løb på Sjælland, siger Jørn Mørup, der er kortlæser. 

Der skal lige så gode takter frem næste weekend i Sverige, hvis Børge Holm og Jørn Mørup skal gøre sig forhåbninger om medaljer i Nordeuropæisk Mesterskab. Foto: Bjarne Andersen

I næste weekend skal duoen til de Nordeuropæiske mesterskaber, som afholdes i Kolsva i Sverige, som ligger 100 kilometer vest for Stockholm.