Vanvidskørsel: 17-årig ville køre politiet af vejen

En 17-årig mand satte både sit og andres liv på spil, da han onsdag formiddag stjal en varevogn i Hurup og under sin flugt forsøgte at køre politiet af vejen.

Politiet modtog kl. 10:30 anmeldelsen om, at en varevogn var blevet stjålet fra Nørregade i Hurup. Kort efter så to betjente i en patruljevogn den stjålne varevogn i høj fart mod Struer og satte efter.

- Patruljevognen kørte op foran varevognen for at forsøge at bremse den på landevejen ved Bremdal. Men manden i varevognen overhaler og laver så et hårdt styreslag (et skarpt slag til højre, red.) mod politibilen i forsøget på at få den i grøften.

Det fortæller Allan Riis, der er politikomissær ved Midt og Vestjyllands politi.

Da biljagten nåede et lyskryds, sænkede politiet farten for ikke at presse den unge biltyv til at køre hurtigere. Alligevel endte den høje fart med at blive afgørende.

- Han mistede herredømmet i et sving, og bilen kørte i grøften. Patruljen var hurtigt på stedet, men den 17-årige modsatte sig anholdelsen og forsøgte at flygte. Derfor måtte betjentene bruge peberspray, forklarer politikomissæren.

Påvirket af euforiserende stoffer

Den 17-årige, der kommer fra Nordthy, er tidligere kendt af politiet for besiddelse af euforiserende stoffer, og onsdag var heller ingen undtagelse.

- Han var i besiddelse af en signalpistol og hash. Men betjentene vurderede også, at han var stærkt påvirket af euforiserende stoffer.

Poltiet afventer resultatet af en blodprøve, og skal derudover afmåle, hvor hurtigt den 17-årige kørte, da han flygtede fra politiet.

Han kan nu se frem til at tilbringe natten i arresten i Herning, mens han i morgen vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holstebro.