Vanvidsbilist kørte tre gange det tilladte

​Politiet lavede onsdag fartmålinger flere steder i landsdelen. En bilist kørte 180 km/t på en strækning, hvor man på køre 60.

Måleapparaterne i politiets fotovogne blev onsdag presset hårdt, da politiet flere steder i landet lavede fartmålinger. På Salshøjvej i Vinderup kørte en bilist 188 km/t på en strækning, hvor man må køre 80. På Lemvigvej ved Struer var der dog en bilist, som overgik den forseelse. I en 60 kilometers zone blev bilisten taget med en hastighed på 180 km/t – altså tre gange så meget som det tilladte.

- Det er det, vi kalder vanvidsbilister. De sætter alle andres og sådan set også deres egne liv i fare, når de kører så vildt, siger Henrik Glintborg, der er leder af Færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteJeg tør ikke tænke på, hvad der kan ske, for det kan jo få forfærdelige konsekvenser. Det er vanvittigt, hvad der kan få mennesker til det.

Henrik Glintborg, Leder, Færdselsafdelingen, Midt- og Vestjyllands Politi 

Det er blot to uger siden, at en anden bilist også blev taget med en hastighed på 188 km/t på Salshøjvej i Vinderup.

- Der skal så lidt til, at man mister herredømmet. Det kræver bare, at en hund eller en hjort løber ud foran bilen, før man ligger og ruller rundt på vejen. Jeg tør ikke tænke på, hvad der kan ske, for det kan jo få forfærdelige konsekvenser. Det er vanvittigt, hvad der kan få mennesker til det, siger Henrik Glintborg.

Fartbøllerne kan se frem til at få taget deres kørekort i meget lang tid, og derudover får de også en stor bøde.

- Det er noget, vi slår meget hårdt ned på. Man mister kørekortet, for det har man ikke fortjent at have, siger Henrik Glintborg.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.