Vandt i Le Mans-debut

Morten Dons fra Struer debuterede i weekenden med en sejr i et 4-timers løb i den europæiske Le Mans-serie, ELMS Foto: Gripping Media

26-årige Morten Dons har i denne sæson sikret sig et sæde hos University of Bolton-teamet. Men forud for løbet i dag på Imolabanen i Italien havde han kun siddet i bilen i alt 20 omgange under lørdagens træning. Alligevel var han fuldt på niveau med sin erfarne teamkammerat, Rob Garofall fra Storbritanien.

Med tredje startplacering i LMP3-klassen var fundamentet lagt til et godt løb, og efter en times kørsel kunne Morten Dons sætte sig i bilen, som allerede på det tidspunkt var på andenpladsen.

- Rob havde gjort et flot stykke arbejde og fået os op på andenpladsen, så der var pres på fra starten, siger Morten Dons, der sidste år deltog i det britiske GT-mesterskab.

Kørte op på førstepladsen

Efter halvanden time i bilen, havde Struer-køreren overtaget føringen i løbet, inden holdkammeraten fik lov at køre sejren helt i hus.

- Jeg havde slet ikke regnet med at vi skulle kæmpe med om sejren, især fordi jeg jo er kommet uden træning og uden egentlig at have kørt racerløb i mere end et halvt år. Det skyldes ikke mindst et flot stykke arbejde fra teamet, som sørgede for at vi havde en perfekt racerbil, sagde Dons efter løbet.

- Det har på ingen måde været en let sæsonstart for mig, men lige nu er det alt arbejdet og frustrationerne værd. Det har virkelig været en god og lærerig weekend!

Næste afdeling af European Le Mans Series bliver kørt midt i juli på Red Bull Ring i Østrig.

Foto: Gripping Media


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.