Vagter ved skaterparken: De få skal ikke ødelægge det for de mange

Struers velfærdsdirektør fortæller, at kommunen var opmærksom på problemerne med stoffer ved skaterparken Hullet.

Det er som led i en forebyggende indsats, når Struer Kommune hen over sommeren vil sætte vagter til at holde et vågent øje med skaterparken Hullet i Struer.

Det siger kommunens velfærdsdirektør Lotte Junker til TV MIDTVEST.

- Deres opgave er at sørge for, at der ikke er nogle få, der ødelægger det for de mange. I det øjeblik, de får øje på, at der foregår noget kriminelt, skal de rette henvendelse til politiet, siger hun.

Interview med velfærdschef Lotte Junker.

Kommunens initiativ kommer i kølvandet på et opråb fra de lokale natteravne, som i sidste uge fortalte, hvordan der bliver handlet med stoffer ved skaterparken, og at nogle børn og unge også eksperimenterede med piller og lightergas.

Lotte Junker understreger, at der ikke er tale om et nyt problem for kommunen.

- Det er problematikker, som vi godt kender til, og som vi på individuelt og generelt niveau allerede har øje på og også sat handlingerne i værk på baggrund af, siger hun.

Dækker hele ugen

Ud over vagterne, der kommer fra et privat firma, vil klubmedarbejdere fra byens ungdomsskole også være til stede ved skaterparken. Vagterne skal sikre, at der er voksne tilstede hele ugen igennem i sommerperioden.

- Vi har selv kapacitet til at gå ind på hverdagene og være med om aftenen med nogle af vores klubmedarbejdere fra ungdomsskolen, men vi ønsker også at holde et øje med området i weekenderne. Derfor bruger vi vagterne, som i øvrigt vil gå rundt i civilt tøj, siger hun.

Midt- og Vestjyllands Politi har tirsdag ikke ønsket at stille op til interview om sagen. Lotte Junker understreger, at kommunen ikke har fået bekræftet fra politiet, at der foregår noget ulovligt ved Hullet. Men hun siger også: 

- Vi er blevet opmærksom på, at der måske foregår noget med stoffer, som vi skal have en opmærksomhed på.

Eva Brink, der som medlem af Natteravnene var med til at gøre opmærksom på problemet, glæder sig over kommunens hurtige indsats, men håber også, at flere forældre vil påtage sig et ansvar.

- Vi har ikke nået det, vi gerne ville, hvis kommunens indsats betyder, at forældrene nu læner sig tilbage. De skal ud i verden og se, hvad der foregår. Det drejer sig om voksen tilstedeværelse. Vi kan ikke stoppe dem, der sælger stoffer, men de gider ikke være der, når der er voksne tilstede.

- Der er ingen problemer med 99 procent af de børn og unge, der bruger Hullet. Vi skal ikke blande os i, hvad de laver, men sikre, at vi ikke mister skaterparken som et godt sted at mødes, siger Eva Brink.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.