V-formand går i protest

Venstres lokalformand i Resen og Humlum opfordrede sine medlemmer til at stemme på andre partier. Nu forlader han posten.

Thorvald Bech Jørgensen var ind til torsdag formand for Venstres lokalforening i Resen-Humlum. Nu har han trukket sig efter pres fra sin lokale partibestyrelse.

Den afgåede formand havde inden da sagt til Folkebladet Lemvig, at han ikke ville stemme på Venstre ved næste valg. Han opfordrede samtidig også andre til at sætte deres kryds et andet sted.

Pres fra partitoppen

Thorvald Bech Jørgensens provokerende udmeldinger var en protest mod sin statsminister og partifælle Lars Løkke Rasmussens håndtering af placeringen af et nyt vestjysk storsygehus.

Venstretoppen lagde mærke til lokalformandens undergravende udtalelser, og har siden presset den lokale bestyrelse til at få Thorvald Bech Jørgensen til at rette ind - eller få ham væk fra posten.

Det endte med den sidste mulighed. Var Thorvald Bech Jørgensen ikke gået frivilligt, skulle partiforeningen have indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, som ville have givet mere opmærksomhed om Venstres krise.

- Hvis jeg bliver siddende, så risikerer jeg at splitte det hele. Det var ikke det, der var min mening, siger Thorvald Bech Jørgensen til Folkebladet Lemvig.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.