Unge studerende fik bobler og gratis bus hjem til Struer

Struer Kommune har arrangeret gratis bustur og fredagscafé for 35 lokale unge, der til hverdag bor i København, Aarhus eller Aalborg.

1:57
Hvis de unge fastholder relationen til hjemstavnen, er håbet, at der er større sandsynlighed for, at de flytter hjem igen - lyder det fra Struer Kommune
Foto: Tobias Meier, TV MIDTVEST

En gratis bustur fra København, Aarhus eller Aalborg med Struer som destination.

Det takkede 35 unge mennesker ja til, da Struer Kommune slog muligheden op på Facebook.

- Det er mega dejligt, når man er studerende, og ikke har så mange penge, siger Anna Bech Jensen, der læser til lærer i Aarhus.

Den gode forbindelse

Sidsel Munkebo Hansen er bosætningskoordinator i Struer Kommune, og hun håber, at de unge mennesker mærker, at kommunen værdsætter dem.

- Det handler om at bevare den gode forbindelse til de unge, der flytter fra byen for at studere, fortæller bosætningskoordinatoren.

Udover den gratis bustur har Struer Kommune også sørget for mad og drikke til en fredagsbar, inden mange af de tidligere struerboer skal til gensynsfest på byens gymnasium. 

- Det er godt, at Struer Kommune gør noget for de unge, der flytter ud af kommunen, siger Josefine Krøll Nielsen, der er pædagogstuderende i Aarhus.

Sidsel Munkebo Hansen håber, at nogle af de unge mennesker vender hjem til Struer, når de har uddannet sig i de store byer.
Sidsel Munkebo Hansen håber, at nogle af de unge mennesker vender hjem til Struer, når de har uddannet sig i de store byer.
Foto: Tobias Meier, TV MIDTVEST


Bosætningskoordinator Sidsel Munkebo Hansen ved godt, at en gratis bustur og et glas bobler ikke afgør, om folk vil flytte tilbage til Struer.

Men kommunen håber, at arrangementet hjælper med at bevare et positivt syn på det sted, hvor de unge mennesker er opvokset.

- Kommer du herfra, så har du også større tendens til at flytte hertil i fremtiden, siger hun.

For Josefine Krøll Nielsen er det i hvert fald sandsynligt, at hun ender i området igen.

- Det er der, jeg har min base, siger hun.

Anna Bech Jensen har også planer om at vende snuden mod det vestjyske igen før eller siden.

- Men om det lige bliver Struer, det ved jeg ikke, smiler hun.

De nævner begge, at jobmuligheder er afgørende for, om de bosætter sig i Struer og omegn i fremtiden.

Struer Kommune vil evaluere på dagens arrangement for at se, om det skal gentages i fremtiden.