Unge fra hele verden bor lige nu i Struer

100 unge fra hele verden bruger ugen på frivilligt arbejde og danseshows i Struer. Up With People har nemlig lagt vejen forbi den vestjyske by.

Leonie Van Gerven har rejst rundt med Up With You siden juli. I Struer har hun været frivillig i byens Røde Kors-butik. Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Borgerne i Struer kan støde på mange nye ansigter i bybilledet den næste uges tid. Gruppen Up With People er nemlig landet i byen, og indtil søndag skal unge mennesker fra 19 forskellige lande lave frivilligt arbejde og give danseshows i byen.

Up With People

- Hvert år sender Up With People to hold bestående af flere end 100 internationale unge voksne ud i verden.
- Deltagerne er mellem 17 og 29 år.
- I løbet af 18-20 uger besøger gruppen mellem 15 og 18 lande på mindst to kontinenter, hvor de laver shows og frivilligt arbejde.
- Under rejsen bor de unge hos værtsfamilier
- Gruppen består af unge mennesker fra 15-20 lande. På denne tur er der unge fra 19 forskellige lande med. Herunder blandt andet fra Mexico, Bermuda, Belgien, Japan og Danmark.
- Hver deltager foretager i gennemsnit 150-200 timers frivilligt arbejde på turen.
- Det frivillige arbejde består blandt andet af besøg på grundskoler og gymnasier, besøg på hospitaler og arbejdet med folk med særlige behov som handicappede eller hjemløse
- Up With People blev grundlagt i 1965

Se mere

Gruppen begyndte deres rejse rundt i verden tilbage i juli. Siden da har de rejst i USA, Mexico og Sverige og nu er turen så kommet til Danmark. 

- Det er rimeligt koldt og meget anderleds end der hvor jeg kommer fra, fortæller 19-årige Sophia Mares fra Mexico.

Up with People har afholdt danse-workshop for eleverne på Parskolen i Struer.   Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Hun og de andre ankom til Struer mandag. Tirsdag aften giver de deres første show i Struer Energi Park, mens det sidste show finder sted på lørdag. Up With People har eksisteret siden 1965 og blev for alvor kendt i 70’erne og 80’erne, da de flere gange optrådte under pauseshowet i de årlige Super Bowl-kampe. Up With People handler dog om mere end 100 unge mennesker på en scene.

- En stor del af Up With People er at lave frivilligt arbejde, fortæller Leonie Van Gerven, der er 19 år gammel og kommer fra Belgien. 

00:47

Her kan du se, hvordan det så ud, da Up With People besøgte Holstebro tilbage i 1992. 

Luk video

Frivilligt arbejde er mange forskellige ting 

I Struer har hun og en af de andre været frivillig i den lokale Røde Kors-butik. Leonie Van Gerven har blandt andet sat prisskilte på det tøj, som butikken har fået indleveret.

- Der er en gruppe, som ankommer før os. De fortæller, at vi har 100 hjælpende hænder. Når vi så ankommer, så splitter vi os op og hjælper, hvor vi kan, siger hun.

Gruppen har været på farten i fem måneder, og rundt om i verden har de frivillige opgaver været mange.  

Hvor kan du opleve Up With People i Struer?

Tirsdag den 28. november kl. 19.00, Struer Energi Park
Lørdag den 1. december kl. 15.00, Langhøjhallen  
 

Billetpriser:
Voksne 150 kroner.
Unge under 17, 95 kroner.

Se mere

- Vi har været på ældrecentre, i børnehaver, vi har samlet skrald, og så laver vi en masse workshops på skoler. I bund og grund laver vi alt, et samfund har brug for, fortæller Leonie Van Gerven.

Up With People har eksisteret siden 1965. Siden da har flere end 22.000 unge fra 137 forskellige lande rejst rundt med Up With People. 

Læs også Lotte har fået kæmpe show til Struer

02:25

Her kan du se indslaget om Up With You.

Luk video