Ulla-sagen: Anmeldelser af byråd og kommunaldirektør droppet

Kommunaldirektøren, byrådet og enkelte direktionsmedlemmer i Struer Kommune blev meldt til politiet i den såkaldte Ulla-sag. Nu har politiet droppet anmeldelserne.

Kommunaldirektør Mads Gammelmark blev sammen med hele byrådet meldt til politiet i Ulla-sagen. Nu er anmeldelserne droppet. Foto: Troels Esmarch

Sagen om den 61-årige Ulla Astrup fra Hjerm, der længe har kæmpet med Struer Kommune om at få tilkendt førtidspension, fik i sidste uge en ekstra dimension, da kommunaldirektør Mads Gammelmark og en række byrådspolitikere blev meldt til politiet af en borger.

Læs også Ulla Astrup får tilkendt pension

Nu har anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjylland kigget på anmeldelserne og besluttet ikke at gå videre med de mange anmeldelser.

- Jeg har truffet den her afgørelse, fordi jeg ikke mener, at der er rimelig formodning for, at der er foregået et strafbart forhold, forklarer anklagerfuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ulrik Junge. 

Straffeloven er ikke blevet overtrådt

Anmelderen mente, at politikeren og kommunaldirektøren havde brudt straffelovens paragraf 150: "Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, misbruger sin stilling til at tvinge nogen til at gøre, tåle eller undlade noget, straffes han med fængsel indtil 3 år."

Men det er altså anklagemyndighedens vurdering, at det ikke er tilfældet. 

- Det er min klare formodning, at der er ikke noget, der indikerer, at kommunalbestyrelsen eller andre har overtrådt straffeloven i den her sammenhæng, siger Ulrik Junge og understreger, at anklagemyndighden ikke forholder sig til selve sagen. 

Det er min klare formodning, at der er ikke noget, der indikerer, at kommunalbestyrelsen eller andre har overtrådt straffeloven i den her sammenhæng,

Ulrik Junge, anklagerfuldmægtig

- Vi har intet med den underliggende sag at gøre, og jeg har sådan set slet ikke kendskab til den underliggende sag, og det er også uden betydning for min vurdering af, hvorvidt der foregået noget strafbart. Det eneste, jeg forholder mig til, er, hvorvidt der er en rimelig formodning for, at der er begået noget kriminelt, og det er ikke min vurdering. 

25 anmeldelser droppet

Efter den første anmeldelse fulgte yderligere 24 enslydende anmeldelser af hele byrådet og enkelte direktionsmedlemmer trop. Men nu er sagen altså afsluttet fra politiets side. Og det kommer ikke bag på kommunaldirektøren. 

- Jeg er overhovedet ikke overrasket over, at der ikke bliver en politisag. Vi er bare kulisse i et større absurd teater, der for nogle handler om at beskrive samfundet som råddent, siger Mads Gammelmark.