Ulla Astrup sagen: Struers borgmester vil have ændret loven

Sagen om den 60-årige Ulla Astrup får nu Struers borgmester, Mads Jakobsen, til, i Dagbladet Holstebro-Struer, at kræve en ændring af  lovgivningen omkring tildeling af førtidspension.

Ulla Astrup lider af skoliose og har en ryg der hælder 42 grader. Samtidig er hun diagnosticeret med Parkinson. Alligevel har hun fået afslag på førtidspension i Struer Kommune og hos Pensionsudvalget.

Afgørelsen har sat Struer Kommune i et dårligt lys mener borgmester Mads Jakobsen der efterlyser andre regler på området.

- Jeg er medlem af Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, hvor vi diskuterer hele den problematik vi står i med den stramme lovgivning omkring for eksempel førtidspension, siger han til avisen.

Borgmesteren peger på, at Ulla Astrup og hendes mand ikke er de eneste der er kommet i klemme.

- Alene i Struer Kommune har vi seks ankesager med borgere, der har klaget over kommunale afslag, siger Mads Jakobsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Han finder det i den forbindelse urimeligt, at borgere bliver "pisket" rundt i systemet, og sendt ud i det ene udsigtsløse forløb efter det andet. 

Derfor tilslutter Mads Jakobsen sig også den opfordring, som borgmestre i landets seks største kommuner har sendt til beskæftigelseminister, Troels Lund Poulsen.

- Når ministeren begynder at se på loven må vi helt klart presse på for at få den lavet om, siger Mads Jakobsen.

I afslaget om førtidspension til Ulla Astrup, har kommunen og Pensionsudvalget henholdt sig til, at den 60-årige kvinde står overfor en operation, som gør hendes ryg helt stiv, så skal hun på kontanthjælp, og dermed i arbejdsprøvning. 

Sagen førte forleden til en større demonstration foran rådhuset i Struer, hvor et par hundrede borgere var mødt frem for at give deres støtte til Ulla Astrup i kampen for at få førtidspension.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.