Tidligere kommunaldirektør skal for retten til april

Den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune er sigtet for mandatsvig.

Kommunaldirektør Mads Gammelmark sagde op på grund af sygdom. Nu viser det sig, at han var blevet afsløret i at misbruge kommunens kreditkort. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Læs også Svindelsagen fra Struer: Her er historien om kommunaldirektøren og kreditkortet

Sagen mod Mads Gammelmark, der var kommunaldirektør i Struer Kommune fra 2017 til sommeren 2019, skal for retten i Holstebro den 14. april klokken 9.00. 

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. 

Mads Gammelmark er sigtet for mandatsvig og uberettiget brug af et kommunalt kreditkort for 123.098 kroner. 

Ifølge sigtelsen har han misbrugt et kommunalt kreditkort i alt 174 gange.

Advokaturchefen oplyser, at der både er tale om kontanthævninger, men kortet er også brugt på blandt andet tankstationer. 

Anklageren vil gå efter en fængselsstraf. Det oplyser advokaturchef Mette Møller fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er en grov sag i den forstand, at der er tale om kommunale midler, men beløbet er ikke særlig stort i forhold til, at det er en økonomisk sag, siger hun.

Rod i bilagene

Det var Struer Kommune, der i september sidste år meldte sagen til politiet. Det skete godt en måneds tid efter, at Gammelmark havde forladt sit job som kommunaldirektør på grund af sygdom.

Mandatsvig er en paragraf i straffeloven, der handler om personer, der forvalter andres penge - og så misbruger pengene til et andet formål.

Paragraffen blev blandt andet brugt, da den tidligere borgmester i Farum Kommune Peter Brixtofte blev idømt to års fængsel.

DET HAR MADS GAMMELMARK KØBT

Aktindsigten i Mads Gammelmarks MasterCard viser nogle af de ting, han har betalt med det kommunale tjenestekort. Man kan ikke se af aktindsigten, om varerne er brugt af Struer Kommune eller om de i virkeligheden er brugt af Mads Gammelmark selv og dermed er udtryk for mandatsvig:

  • Frugt, pinocciokugler og konfekture
  • Dagligvarer som cocktailpølser og skinkestrimler
  • Øl, vin, vand og Dr. Nielsen-bitter
  • Restaurantbesøg
  • Kontanthævninger i pengeautomater; de fleste gange nær hjemmet i Hobro.

Dertil kommer en række køb, der helt klart er kommunale. Det gælder for eksempel annoncer for Struer Kommunes bosætningskampagne og flybilletter til tjenesterejser.

00:28

Det bliver den 14. april at struers tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark skal for retten i Holstebro.

Luk video