Struers Le Mans-håb hasteindkaldt

Morten Dons skal i den kommende weekend assistere det britiske sportsvognsmærke Ginetta, når det franske V de V-mesterskab kører et fire timer langt aftenløb på den tidligere Formel 1-bane, Magny Cours i det sydlige Frankrig.

Når Morten Dons sætter sig i sæddet for at køre ræs på Magny Cours bliver det i en Ginetta LMP3-model magen til den, han i foråret vandt sit debutløb i den europæiske Le Mans Serie (ELMS) med på Imola i Italien. Denne gang er der tale om en af fabrikkens egne biler, og dermed er forudsætningerne for gode resultater helt i top:

- Det er stort at blive ringet op og spurgt om hjælp fra en af Storbritanniens mest anerkendte motorsportsfabrikker, så det tog ikke mange minutter at få bestilt flybilletterne, lyder det fra en storsmilende Morten Dons fra hjemmet i Struer.

Kompetent medkører

Løbet på Magny Cours skal for Morten Dons' vedkommende deles med briten Glynn Geddie, der har en succesfuld fortid som kører i både British GT-serien, hvor Morten sidste år var med til at vinde teammesterskabet for Century Motorsport. Derudover har briten også deltaget i British Touring Car Championship, der er blandt verdens hårdeste standardvognsmesterskaber.

- Jeg har kun hørt gode ting om Glynn, og med den erfaring han har med forskellige GT-biler, bliver det en kompetent medkører jeg får mig. Det glæder jeg mig enormt til, siger Morten Dons, der håber endnu en gang at kunne bevise sit værd blandt de større, europæiske navne, fortæller Morten Dons.

- Min mission for weekenden er selvfølgelig at give Ginetta hvad de kom efter - en sejr. Det vil selvfølgelig også være et godt skridt på vejen mod Le Mans, hvis vi kan hive en flot placering hjem. Jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med banen og arbejde tæt sammen med teamet, slutter Morten Dons.

Succes trods begrænset budget

Morten Dons er Vestjyllands bud på Danmarks næste motorsportsstjerne. Med sejre og mesterskaber i danske og internationale løbsserier - ofte på et begrænset budget - har han siden 2012 arbejdet målrettet på at debutere ved det berømte og berygtede 24 timers-løb på Le Mans i 2017.

Læs mere på Mortendons.com

Foto: Gripping Media

ginettaweb.jpg

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.