Struers eneste advokat: Der er ikke lige adgang til retssystemet

I Struer er der 21.474 borgere om en advokat. I København er der 281, skriver Jyllands-Posten.

Udbuddet er i den grad til at overse, hvis borgerne i Struer Kommune vil have hjælp af en lokal advokat. Der er nemlig kun en.

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at der er 281 borgere for hver advokat i København. I Struer er tallet 21.474, og uligheden skyldes i høj grad retsreformen fra 2007, lyder konklusionen.

Da Struer havde sin egen retskreds, var der mellem fem og 10 advokater i Struer. Nu er Karsten Hjort den eneste med kontor i  byen.

- For mig at se har retsreformen været til stor skade for sammenhængskraften i Danmark og for borgernes tilknytning vores retssystem. De lokale dommere og også advokater er i dag alt for langt væk fra borgerne. Der er reelt set ikke lige adgang til retssystemet, siger Karsten Hjort til Jyllands-Posten. 

Struer er langt fra den eneste kommune, hvor der er langt mellem advokaterne. Jyllands-Posten skriver, at retsreformen også har fået den konsekvens, at man i flere byer har måttet lukke den gratis advokathjælp. Det er ifølge avisen blandt andet sket i Thisted og i Hirtshals.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), vil nu have retsreformen evalueret.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.