Struers borgmester håber på flere betjente i gadebilledet

Regeringen vil have flere nærpolitistationer, og det glæder borgmester Niels Viggo Lynghøj fra Struer.

Regeringens tanker om at flytte politifolk fra Rigspolitiet ud i landet får en positiv modtagelse hos borgmesteren i Struer, socialdemokraten Niels Viggo Lynghøj.

- Jeg tror, at Struer er den største by i Danmark uden stationære politibetjente, og hvis det her forslag medfører, at vi kan få dem tilbage, ser jeg rigtigt positivt på det, siger han.

Der er omkring 2000 ansatte i Rigspolitiet, og statsminister Mette Frederiksen lægger i Berlingske op til en "vidtgående manøvre", der vil berøre knap 900 årsværk.

Ambitionen er blandt andet at  skabe 20 nye nærpolitistationer, og dermed lægger regeringen op til et opgør med tankerne i den store politireform, der i 2007 betød, at 54 politikredse blev til 12, og at flere små politistationer blev lukket. 

Tryghed for borgerne

Og netop udsigten til, at politiet kommer tættere på, betyder meget for Struers borgmester.

- Den tryghed, det kan give for borgerne, at der er en synlig betjent i gadebilledet, er meget værd, siger Niels Viggo Lynghøj.

Præcis hvordan regeringen forestiller sig, at udflytningen fra Rigspolitiet skal føres ud i livet, er stadig usikkert. Justitsminister Nick Hækkerup (A) siger, at det vil indgå i forhandlingerne om en ny politisk aftale for politi og anklagemyndighed. 

Men ambitionen er der ikke tvivl om. Der skal flere politifolk tættere på borgerne, ligesom der skal tilføres ressourcer til de enheder, arbejder med de store og tunge sager. Og det vil så betyde, at flere af de ansatte i Rigspolitiet skal flyttes ud i landet.

- Vi har selvfølgelig en ambition om at passe så godt på vores medarbejderne som overhovedet muligt, men for danskernes tryghed vil det være rigtigt at flytte politiet ud tæt på borgerne og bruge nogle kræfter, så vi er sikker på, at vi kan klare nogle af de komplekse sager endnu bedre, siger justitsministeren.

 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.