Struer-skoler går digitalt

Alle skolebørn i Struer Kommune har i forvejen deres egen computer. Nu bliver den fyldt op med digitalt undervisningsmateriale.

Skolebørn i Struer Kommune kan godt lade bøger og kladehæfter blive i tasken. En stor del af undervisningen bliver nemlig omlagt til digitale undervisningsmidler.

Børnene får adgang til en portal, der indeholder undervisningsmateriale til alle fag.

- Vi går jo fra 200 forskellige opgaver til to millioner forskellige opgaver, siger Jesper Møller, der er leder på Parkskolen i Struer.

Det er ham, der, sammen med de øvrige skoleledere i kommunen, har truffet beslutningen om at købe det digitale undervisnignsmateriale.

Han frygter ikke, at klasseværelserne med omlægningen bliver omdannet til små kontorlandskaber.

- Det er jo moderne undervisningsmidler, så der er indlagt bevægelse og alle mulige andre ting. Opgaven kan godt være stillet på computeren, uden at den kan løses på computeren. F.eks. kan den jo ikke måle omkredsen af skolen, siger han.

Slipper ikke bøgerne helt

I første omgang er det meningen, at de digitale omgiver skal erstatte engangsmateriale. Børnene vil stadig få brug for bøgerne, og ifølge Jesper Møller vil det altid være sådan.

- Vi kommer aldrig til at slippe bøgerne helt. Jeg har svært ved at se, at man på det skønlitterære område udskifter en håndterbar bog med en uhåndterbar computer, siger han.

Den nye satsning skal gøre det lettere for lærerne at undervisningsdifferenciere, så niveauet passer til det enkelte barn.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Uddannelse.