Struer racerkører havde stribevis af overhalinger og uheld

Mikkel O. Pedersen fra Struer var dobbeltuheldig ved Porsche Supercup-løb i Ungarn

Ser man på resultaterne, var weekendens afdeling af den internationale Porsche Supercup på Hungaroring ved Budapest ikke noget at skrive hjem om for Mikkel O. Pedersen. Alligevel viste den unge racerkører fra Struer sit talent.

- Jeg fik da lavet en masse overhalinger i starten af løbet – hele 11 – og var godt kørende, da jeg desværre måtte udgå med et teknisk problem, fortæller Mikkel O. Pedersen. 

- Det var godt noget øv, men jeg synes alligevel, at jeg kan være tilfreds, for det gik godt i løbet, hvor jeg kørte hurtigt og fik lavet nogle gode overhalinger. Teamet var også godt tilfreds med min indsats.

Weekendens løb fandt sted på en af de sværeste baner på årets Porsche Supercup-kalender. Hungaroring er måske ikke en af de hurtigste baner, men den har masser af sving og er svær at lære.

- Den var sværere at lære, end jeg havde regnet med, indrømmer Mikkel O. Pedersen og fortsætter:

- Teamet havde godt nok fortalt mig, at man ikke bare lærer banen hurtigt, men budgettet har desværre ikke været til testdage. 

18-årige Mikkel O. Pedersen fra Struer vil køre Le Mans, og nu får han chancen for at blive testkører

I tidtagningen begyndte problemerne så for alvor for ham. En sivepunktering på venstre baghjul betød, at de første tider ikke var særligt gode, men efter et pitstop og et dækskifte var han klar til et nyt angreb.

- Bag mig kom der en, som var på en flyvende omgang. Jeg ville lukke ham indenom, men han tog ikke hensyn til, at der var andre på banen og ramte mig, så jeg fik ødelagt mit venstre forhjul og en sporestang, fortæller Mikkel O. Pedersen. 

- På det punkterede dæk fik jeg bare en tid som nummer 25 ud af 31 biler, og efter uheldet mente dommerne, at jeg også var skyld i uheldet, så de rykkede mig tre pladser tilbage, så jeg skulle starte helt nede som 28’er…

- I løbet kom jeg godt fra start og fik overhalet 11 biler, så jeg var oppe på en 17. plads og lå som sidste mand i et tog, der strakte sig helt frem til tiendepladsen. Farten var der faktisk til at køre fra dem foran, men på et tidspunkt gik der en bolt løs i styretøjet. Måske havde det noget med lørdagens uheld at gøre, for bilen var underlig at køre og svær at holde på vejen. Efter 2-3 omgange var det bare at liste bilen i pit, for jeg kunne ikke fortsætte, fortæller den uheldige Mikkel O. Pedersen om weekendens løb. 

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.