Struer Kommune udleder færre drivhusgasser

Udledningen af CO2 i Struer Kommune er faldet med 24 procent i løbet af et år.

Struer Kommune har i løbet af et år skåret udledningen af CO2 ned med 24 %. Det skyldes, at Struer Kommunes bygninger bruger 8,5 % mindre strøm, samtidig med at CO2-udledningen fra fremstilling af el til hele kommunen er faldet med næsten 30 %.

- Vi har blandt andet nået det flotte resultat ved at renovere vores skoler, så de bruger mindre energi, og så er det jo en god bonus oveni, at produktionen af strøm til hele kommunen også er blevet mere miljøvenlig, siger borgmester Mads Jakobsen.

Den mindre udledning af CO2 ved strømproduktionen skyldes, at der er kommet meget mere vindmøllestrøm i ledningsnettet. 
De nye tal viser udviklingen fra 2013 til 2014. Resultatet er mere end nok til, at Struer Kommune kan overholder den klimakommuneaftale, der er indgået med Danmarks Naturfredningsforening.
Aftalen med Danmarks Naturfredningsforening betyder, at kommunen skal skære CO2-udslippet ned med 2 % om året frem til 2020. 
En målrettet indsats har allerede resulteret i, at udledningen af drivhusgasser er blevet halveret i Struer Kommune fra 2007 til 2013, og de nyeste tal viser altså, at den positive udvikling fortsætter.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Miljø.