Struer Kommune skal finde 50 millioner

Politikerne i Struer kommer på efter sommerferien på en svær opgave. De skal finde 50 millioner i besparelser.

Færre indbyggere og lavere bloktilskud fra staten er årsagen til, at byrødderne i Struer kommer på en stor og besværlig opgave efter sommerferien. Opgaven lyder kort og godt - Find 50 millioner i budgettet i de kommende år.

- Når vi ser på tallene for de kommende år, har vi nogle økonomiske udfordringer, vi må tage alvorligt. Vi regner med at kunne finde 10 millioner i effektiviseringer. De øvrige 40 millioner skal vi finde i fagudvalgene. Udvalgene skal derfor gå igennem alle konti med en tættekam, siger borgmester Mads Jakobsen (V) i en pressemeddelelse.

Ikke overraskende

De kommende besparelser kommer ikke som en overraskelse for den nye borgmester. Heller ikke selvom han overtog et flot regnskabsresultat for 2013. De første måneders budgetopfølgning har vist, at der skal endnu mere fokus på økonomistyringen i kommunen.

- Det kan godt være, det virker voldsomt, at vi skal finde 50 millioner, men det er vigtigt, at vi stadig har penge til at udvikle kommune - blandt andet ved hjælp af Lydens By og Fritidscenter Struer, siger borgmesteren.

Besparelserne skal endeligt vedtages på et byrådsmøde den 7. oktober.