Struer Kommune regnede forkert: Keld blev snydt for tusindvis af kroner

Keld Højmark Nielsen fra Struer er blevet snydt for 86.000 kroner. Ankestyrelsen har nu tvunget Struer Kommune til at betale pengene tilbage.

58-årige Keld Højmark Nielsen har fået en tidlig julegave i år. For nylig røg der omkring 50.000 kroner ekstra ind på kontoen, ligesom han kan se frem til en ekstra indtægt på 3.500 kroner før skat hver eneste måned fremover. Det er penge, som Struer Kommune skyldte ham efter en fejl i beregningen af hans flekslønstilskud.

- For et år siden fandt jeg ud af, at jeg faktisk fik for lidt, og så har jeg lige siden forsøgt at bevise over for dem, at havde lavet en regnefejl, fortæller Keld Højmark Nielsen.  

Fagforening gik ind i sagen

Men det var først, da hans fagforening gik ind i sagen og kiggede Struer Kommunes beregninger efter i sømmene, at fejlen blev fundet. Og Keld Højmark Nielsens sag er langt fra enestående. Det Faglige Hus finder fejl i hver anden sag om flekslønstilskud oplyser fagforeningen i dag en pressemeddelelse.

quoteFor et år siden fandt jeg ud af, at jeg faktisk fik for lidt, og så har jeg lige siden forsøgt at bevise over for dem, at havde lavet en regnefejl

Keld Højmark Nielsen, Struer

Keld Højmark Nielsen har arbejdet siden han var 14 år. I mange år var han selvstændig, men han har også været ansat som lastbilchauffør, indtil han for nogle år siden var impliceret i en ulykke. I dag arbejder han i en fleksjobstilling som vicevært.

- Jeg får selvfølgelig ikke den samme timeløn i mit vicevært-fleksjob, som jeg ville have fået i en ordinær ansættelse, fordi jeg jo heller ikke kan udføre de samme opgaver. Men kommunen udregnede imidlertid mit flekslønstilskud ud fra min lønseddel og ikke det beløb, som min arbejdsgiver havde oplyst, at jeg ville have fået under ordinære vilkår, fortæller Keld Højmark Nielsen.

Udvalgsformand undskylder på kommunens vegne 

Fejlen er altså sket, fordi Struer Kommune har regnet Keld Højmark Nielsens løn ud fra nogle forkerte tal. Det har han nu Ankestyrelsens ord for.

- Nu to år efter er der endelig truffet en afgørelse i Ankestyrelsen, at det er arbejdsgiveren og ikke kommunen, der skal vurdere på lønloftet i mit job, siger Keld Højmark Nielsen til Det Faglige Hus.

Grethe Hestbech er formand for Social,- Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune. Hun indrømmer i dag, at kommunen har begået en fejl.

quoteJeg undskylder på kommunens vegne for det, der er sket. Vi har lavet en fejl, og det beklager jeg, som øverst ansvarlige for området

Grethe Hestbech, SF; formand for Social,- Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

- Det er et kompliceret område, hvor der hele tiden kommer nye regler og lovgivning. Derfor kan der opstå fejl, selv om det naturligvis ikke må ske. Jeg undskylder på kommunens vegne for det, der er sket. Vi har lavet en fejl, og det beklager jeg, som øverst ansvarlige for området, siger hun i dag til TV MIDTVEST.

Bittersød sejr

Efter Ankestyrelsens kendelse har Struer Kommune hævet lønloftet for Keld Højmark Nielsen fra 17.631 kr. om måneden til cirka 21.600 kroner om måneden og accepteret en efterbetaling før skat på cirka 3.500 kroner per måned i de to år, hvor han været i fleksjob som vicevært.

- Vi retter nu ind efter Ankestyrelsens afgørelse, og de retningslinjer der er kommet i forbindelse med afgørelsen. Og det betyder også, at vi nu går de øvrige fleksjobordninger igennem for at se, om nogen har fået for lidt udbetalt, lyder det fra Grethe Hestbech, der opfordrer kommunens fleksjobbere til at henvende sig, hvis nogen tror, der er sket fejl i deres sag. 

Grethe Hestbech opfordrer nu kommunens fleksjobbere til at henvende sig, hvis nogen tror, der er sket fejl i deres sag. 

For Keld Højmark Nielsen er det en stor lettelse, at Struer Kommune nu endelig tilbagebetaler det, de skylder og rettet op på to års fejl. Men det er en bittersød sejr.

- Det er jo mange penge at miste hver måned, og det har haft økonomiske konsekvenser for mig, at jeg ikke har fået det udbetalt, som jeg regnede med og skulle ha’. Der er mange ting, jeg ikke har kunnet betale, for udgifterne er der jo uanset hvad. Så jeg har måttet vende hver en femøre og har haft familie til at hjælpe mig økonomisk, fortæller Keld Højmark Nielsen og uddyber, at han har lånt omkring 90.000 kroner for at kunne betale sine regninger. Penge, han nu kan betale tilbage.

Få hele historien om Keld Højmark Nielsens sag her. 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.