Struer Kommune har halveret CO2-udslippet

Målet i Struer Kommune med at nedbringe udslippet af CO2 har skabt gode resultater - udslippet er faldet med 50 procent.

Udledningen af drivhusgasser er halveret fra 2007 til 2013 i Struer Kommune.

Tallene viser, at der i 2007 i Struer Kommune blev udledt 6,2 ton CO2 pr. indbygger. Det tal var faldet til 3,1 ton CO2 i 2013. Det giver Struer Kommune en flot 3. plads på listen over de 19 kommuner i Region Midtjylland, der udleder mindst CO2 pr. indbygger.

Det er især det aktive arbejde med Måbjerg Bioenergi, der sørger for CO2-neutral fjernvarme, og opstillingen af flere vindmøller, der giver det gode resultat.

De flotte tal fik i 2013 Struer Kommune til at skrive under på Klimakommuneaftalen og Borgmesterpagten. Bagge aftaler forpligter kommunen til at lave en plan for, hvordan CO2-udslippet kan skæres med mindst to procent om året.

Som et led i arbejdet med at nedbringe udslippet af drivhusgasser endnu mere, har politikerne i Struer Kommune vedtaget "Energi og Bæredygtighedsplan 2015", der viser alle de forskellige initiativer, der allerede er i gang i kommunen.

- Planen hjælper os med at holde fokus, så vi kan fortsætte med at sænke udslippet af CO2. Vi har lige nu brugt de mest effektive tiltag, så i fremtiden bliver mere vanskeligt at skære yderligere ned på energiforbruget. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvordan vi håndterer de to store udfordringer - transportsektoren og opvarmning af de private husstande. De to poster alene udgør 72 % af det samlede energiforbrug i Struer Kommune, så vi skal finde nogle gode løsninger, som borgerne og virksomhederne vil bakke op om, siger Struers Borgmester, Mads Jakobsen.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.