Struer Kommune dropper robotstøvsugerne

Struer Kommune har aflyst planerne om, at erstatte kommunens hjemmehjælp hos de ældre med robotstøvsugere

Beslutningen sker efter, at 12 udvalgte borgere i hjemmeplejen har haft tre robotstøvsugere i rotation.

Derudover har socialudvalgsformand Grethe Hestbech også selv testet robotstøvsugeren i sit eget hjem.

​- En robotstøvsuger fungerer fint på store flader, men duer ikke i små hjem med bordben og dørtrin. Den kan med andre ord ikke afløse en hjemmehjælper, siger hun.

Kan ikke stå inde for kvaliteten

En undersøgelse fra Kommunernes Landsforening viste for nylig, at 66 procent af kommunerne i Danmark har besluttet at indføre robotstøvsugere i løbet af 2013 - blandt andet Viborg Kommune.

- Jeg ved godt, at robotstøvsugerne breder sig som en steppebrand i andre kommuner, men her i Struer kan vi ikke stå inde for kvaliteten. Den er god til at tage det værste, men der er stadig brug for almindelig støvsugning, siger Grethe Hestbech.

Brug robotten på rådhuset

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, roser Struer kommune for at være opmærksom på borgerne behov og ikke kun kigge på kommunekassen.

- Vi ved fra flere undersøgelser, at robotstøvsugere egner sig bedst til store kommunale arealer som rådhuset, skoler og biblioteker. Kommuner kan klart hente de største besparelser ved at indføre robotstøvsugeren hos dem selv, før de kaster sig over hjemmeplejen, siger han.