Struer: Fonde giver afslag på ny skole

To markante fonde har givet Struer Kommune afslag på en ansøgning om økonomisk hjælp til en helt ny 'Lydens By Skole' i midtbyen.

Som led i arbejdet med at skaffe penge til en ny skole i Struer midtby med fokus på lyd, har Struer Kommune ansøgt to fonde om medfinansiering til bygning af skolen. Men nu har kommunen modtaget afslag fra begge fonde.

Det drejer sig om Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål, som altså begge har sagt nej til at støtte en ny byskole økonomisk.

- Fondene har givet udtryk for, at de hellere støtter efteruddannelse end mursten, og det må vi tage til efterretning. Vi skal nu drøfte det i den politiske følgegruppe for projektet, hvad vi gør fremadrettet, siger borgmester Mads Jakobsen (V).

Baggrunden for den nye skole er, at byrådet i Struer Kommune har besluttet, at Østre Skole skal lukke, og at skoledistriktet sammenlægges med Gimsing Skoles. Kommunen og støtteforeningen 'Lydens By Skole' arbejder for opførelse af en ny skole til erstatning af de to ældre, som er utidssvarende og dyre i drift.

Ifølge støtteforeningens hjemmeside er Lydens By Skole et projekt, der med lyd og akustik skaber innovative løsninger for forbedret læringsmiljø og fagligt udbytte i folkeskolen. Borgmester, Mads Jakobsen (V), erkender, at det bliver svært at realisere byggeprojektet uden økonomisk støtte:

- Vi er nødt til at undersøge nogle flere muligheder, men det ser svært ud. Vi kan som en lille kommune ikke løfte en anlægsinvestering på over 170 mio. kroner uden at få støtte til det, siger han.

Først til maj afgør kommunen på dets budget-temadage, om de fortsat vil holde liv i projektet om en ny skole i midtbyen.

Struer Kommune arbejder på at udvikle en profil som Lydens By med baggrund i B&O's lange historie i byen. Det skal sætte kommunen på landkortet, gøre den attraktiv for tilflyttere og udvikle erhvervs-, turist- og kulturlivet. Men en helt ny Lydens By Skole har altså fortsat lange udsigter.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Uddannelse.