Politiet rykkede talstærkt ud til mistanke om sprængstof - én person er anholdt

En mand, som formentlig er psykisk ustabil, er anholdt efter en stor politiaktion i Struer.

Opdateret kl. 16.36

Den anholdte er efter grundlovsforhøret, hvor han blev sigtet for at have sat ild til sin lejlighed, varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig dog skyldig og har derfor kæret afgørelsen til Vestre Landsret.

  Artiklen er først udgivet klokken 08.15.

  En mand er anholdt i Struer efter en stor politiaktion, og bliver klokken 14 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro.

  quoteDa jeg kom ned på gaden, så jeg en masse politi med maskinpistoler. Det var skræmmende

  Ove Christian Noer, Nabo

  Politiet fik her til morgen en anmeldelse, om at der skulle være sprængstof og våben i en lejlighed på Nordvestvej i Struer, hvilket fik dem til at rykke massivt ud. 

  Området blev afspærret, og flere beboere blev evakueret. 

  - Vi har været til stede i Struer i forbindelse med en hændelse, hvor vi har anholdt en mand, som formentlig er psykisk ustabil, fortæller Anne Kirkegaard, som er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestjyllands Politi.

  Der har kort været mindre røgudvikling i lejligheden, men branden blev hurtigt slukket. Der skete ikke skade på de omkringliggende lejligheder.

  Midt- og Vestjyllands Politi har været på stedet flere timer torsdag morgen for at undersøge stedet, men kort tid før kl. 11.00 tweeter politiet, at der intet er fundet. 

  - Afspærringerne er nu ophævet og de evakuerede beboere vil snart kunne vende tilbage til deres lejligheder, skriver politiet. 

  Et stort chok

  En af beboerne i den samme opgang, hvor politiet i dag har anholdt en mand, fortæller til TV MIDTVEST, at han fik sig et stort chok, da politiet dukkede op.

  - Jeg blev ringet op af politiet, som sagde, at jeg skulle forlade lejligheden omgående. Det var lidt rystende, fortæller Ove Christien Noer.

  Da han kom ud af lejligheden, blev overraskelsen kun større.

  - Da jeg kom ud i opgangen, kunne jeg lugte røg, så jeg troede, at der var ild i en lejlighed. Men da jeg kom ned på gaden, så jeg en masse politi med maskinpistoler. Det var skræmmende, forklarer Ove Christian Noer.

  Han har boet i sin lejlighed de seneste tolv år, men han kender ikke den anholdte.

  - Jeg kender ikke rigtig manden, de har anholdt. Jeg hilste på ham så sent som i aftes fra altanen, men han har kun boet her i en måneds tid, siger Ove Christian Noer.


  Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.