Stor sag om hvidvask: Kommune dropper Danske Bank

En stor sag om hvidvask får Struer til at stoppe samarbejdet med banken.

Struer Kommune skal ikke være kunder i en bank, der er forbundet med hvidvask.

quoteDet er af hensyn til de etiske retningslinjer, som vi synes vores kommune skal arbejde efter. Dem lever Danske Bank ikke op til lige i øjeblikket i forhold til den hvidvaskskandale, de er involveret i

Niels Viggo Lynghøj, borgmester, Struer Kommune

Det mener kommunens borgmester Niels Viggo Lynghøj, og han er ikke alene. Derfor har byrådet nu droppet samarbejdet med banken fra den 1. januar 2020.

- Det er af hensyn til de etiske retningslinjer, som vi synes vores kommune skal arbejde efter. Dem lever Danske Bank ikke op til lige i øjeblikket i forhold til den hvidvaskskandale, de er involveret i, forklarer borgmesteren.

2019 skal nu bruges på at sende opgaven med at tage sig af kommunens pengesager i udbud.

- Pinligt

I går blev Danske Bank sigtet af Bagmandspolitiet for overtrædelse af hvidvasksloven.

- Jeg synes ikke, det klæder Danske Bank, at de er involveret i den slags. Jeg synes faktisk, at det er lidt pinligt af så stor en bank, at de ikke har kunne undgå den slags ting, siger Niels Viggo Lynghøj.

Sagen har fået flere kommuner til at overveje sit samarbejde med banken. I sidste uge besluttede Bornholms Kommune for eksempel at sige stop. Her i landsdelen er det dog kun Struer, der er gået så vidt.

I alt 54 ud af landets 98 kommuner er kunder hos Danske Bank. Her i landsdelen er det udover Struer også Skive, Thisted, Favrskov og Ikast-Brande.

 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.