Steen bruger sin fritid på at bekæmpe overvægt: - Vi skylder at hjælpe de unge

Fire unge fra Thyholm er med i et projekt båret af frivillige kræfter, der skal hjælpe dem med at tabe sig og få en sundere livsstil.

Overvægt blandt både børn og voksne er et velkendt problem. Men det er et problem, som Steen Mogensen fra Thyholm nu vil forsøge at gøre noget ved.

Sammen med fire unge, der alle gerne vil tabe sig og have en sundere livsstil, har Steen Mogensen startet et fem måneder langt projekt.

quoteJeg har nok været den person, der altid har haft lyst til at gøre en forskel.

Steen Mogensen, initiativtager til projektet.

- Jeg synes, vi skylder at hjælpe dem på vej. De overvægtige kommer ikke ud i foreningerne på samme måde som resten af de unge mennesker, så der har jeg valgt at tage sagen i egen hånd, fortæller Steen Mogensen.

Med projektet håber Steen Mogensen på at kunne bevise, at man sagtens kan vinde kampen mod kiloene.

Og selvom projektet både inkluderer to ugentlige trænings-sessioner og individuelle kostplaner til alle deltagerne, er alt arbejdet, Steen lægger i projektet, frivilligt. 

- Vi skal have knækket den kurve, og jeg har en rimelig stor forventning om, at det kan lykkedes, hvis vi hjælper de overvægtige, siger Steen Mogensen

Kiloene fylder i hverdagen

I projektet deltager blandt andet Lykke Bach Laursen og Simon Vangsgaard Madsen. Begge skal konfirmeres til foråret. 

Begge oplever, at de overflødige kilo kan påvirke deres hverdag. 

- Jeg vil for eksempel gerne have nogle tights på, men fordi jeg har så store lår og hofter, synes jeg ikke helt, jeg kan være bekendt at have det på i skolen, siger Lykke Bach Laursen, der skal arbejde med at få sænket sin BMI.

Flere af de unge er også med i Klub 5000, der er en løbeklub i området.
Flere af de unge er også med i Klub 5000, der er en løbeklub i området.
Foto: Steen Mogensen

- Jeg kommer til at svede helt vildt, og jeg skal hele tiden passe på, hvad jeg spiser. At man ikke må tage en kage hver dag, siger Simon Vangsgaard Madsen, der skal arbejde med at få en lavere fedtprocent. 

Derfor håber de også begge to, at projektet kan hjælpe dem på ret kurs. Og for især Lykke Bach Laursen er den forestående konfirmation en stor motivation. 

- Der vil jeg gerne se slank ud på billederne. For dem vil jeg gerne kunne se og vise mine børn og sige: Se, så tynd var jeg, siger Lykke Bach Laursen.

Et frivilligt projekt

Steen Mogensen har kompetencerne til at hjælpe de unge, fordi han ved siden af sit job som lærervikar også er uddannet kostvejleder. 

- Jeg har nok været den person, der altid har haft lyst til at gøre en forskel, hvis jeg kunne. Og jeg synes, det er fedt at arbejde med unge mennesker, siger Steen Mogensen.

- Det giver så meget tilbage, at man kan rende og skubbe til hinanden og pjatte, når man kommer lidt mere ind under huden. Man får et unikt sammenhold, fortsætter han.

Stor opbakning fra lokalsamfundet

Da Steen Mogensen besluttede sig for at starte projektet op, mødte han straks stor opbakning fra lokalsamfundet. 

Mange var interesserede i at deltage, og der blev stillet en masse faciliteter til rådighed. 

Steen Mogensen og de unge har blandt andet fået fri adgang til at benytte det fitnesscenter, der er i Midtpunktet på Thyholm. De har også fået lov til at bruge hallen, når den er ledig. Derudover er der også tilknyttet en fysioterapeut til projektet.

De unge er selv kommet med ønsker til, hvilke nogle træningsformer de godt kunne tænke sig at prøve.
De unge er selv kommet med ønsker til, hvilke nogle træningsformer de godt kunne tænke sig at prøve.
Foto: Steen Mogensen

Den store opbakning betyder, at Steen Mogensen kan lave en masse forskellige former for træning sammen med de unge.

De har både spillet hockey, været til spinning og lavet deres helt egen serie med kettlebell øvelser. 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Livsstil.