Spritbilist er varetægtsfængslet efter dødsulykke

En kvinde mistede 1. september livet i en ulykke. Først tirsdag var dødsbilisten klar til at møde i retten.

Efter mere end en måneds indlæggelse var en 59-årig mand fra Thy tirsdag blevet rask nok til at møde i retten, hvor han blev varetægtsfængslet.

Dommeren besluttede, at han skal sidde varetægtsfængslet indtil sagen kommer for retten 30. oktober. Da han stadig er i behandling efter ulykken, blev han varetægtsfængslet i surrogat.
    
Manden sad bag rattet i en bil, som 1. september på halvøen Thyholm mellem Thy og Struer pludselig skiftede kørebane og ramte en anden bil, hvor en 57-årig kvinde befandt sig. Hun mistede livet.

Manden, hvis promille blev målt til mindst 2,06, blev efterfølgende sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, fordi han ifølge politiet var påvirket af spiritus.

Kunne ikke huske ret meget

Allerede dagen efter ulykken ville anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi have manden varetægtsfængslet. Men han var så ilde tilredt efter ulykken, at han ikke kunne møde i retten.
    
Politiet oplyste dengang, at der var tale om mulige brud på ryggen, en brækket fod og trykkede ribben.
    
En dommer ved Retten i Holstebro bestemte i et retsmøde, hvor manden ikke var til stede, at der var grundlag for varetægtsfængsling. Men det altså uden at manden havde haft mulighed for at forsvare sig.
    
I tirsdagens retsmøde kunne han ikke huske meget fra ulykken. Han erkendte, at han den pågældende dag havde drukket nogle øl, men afviste, at hans promille skulle have været så høj, som anklagemyndigheden siger.
    
/ritzau/

  


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.